30 oktober 2012

4,5 ton marklyft

Sitter här med galen träningsvärk i ländryggen. Även triceps, övre delen av ryggen och baksida lår börjar ge sig till känna. Om jag inte förstått det tidigare har jag nu fått bevis för att marklyft verkligen är en helkroppsövning. Gårdagens pass på Nordic bestod nämligen inte av så mycket annat än marklyft och nu sitter jag här med träningsvärk på de mest märkliga ställen.

Och ja, jag tyckte det lät lite smått löjligt när jag såg att det enda vi skulle göra under en timmes tid var marklyft, några svingar och så mer marklyft och lateral burpees. Övervägde faktiskt att gå och köra egen styrka på gymmet istället. Kan lova att jag inte fått den här träningseffekten i så fall och kan så här i efterhand än en gång konstatera att det är lätt att underskatta passen på Nordic.

Mer exakt såg gårdagen ut såhär:
Styrkedel:

5 set av:
8 marklyft + 10 ryska kettlebellsvingar (dvs. sving upp till ögonhöjd)

Och sedan:
Inom varje minut i 10 minuter:
6 lätta marklyft
6 lateral burpees
Vila tills nästa minut börjar.
Poäng = antal sekunder man vilar

Ser ju enkelt ut. Och man får ju till och med vila tänkte jag. Men det var så flåsigt att jag efter 6 varv mest bara ville lägga mig ner och dö. Eller åtminstone spy. Well, jag överlevde och blev förhoppningsvis lite starkare på kuppen dessutom.

Bilden nedan visar vilka muskler som aktiveras vid ett marklyft. Verkar som de glömt triceps dock..


Bild lånad från www.muscles.se

3 kommentarer:

  1. Marklyft är guld för kroppen! Vilket jäkla pass! Du är grym! Starkt jobbat! Skönt med träningsvärk idag :)

    SvaraRadera
  2. Kul när du lägger ut passen på bloggen så kan man testa dem själv på vanliga gymmet :)

    SvaraRadera
  3. Intressant upplägg och ett pass som blev grymt bra låter det som, marklyft är kanon! Och vad roligt att du är tillbaka, började fundera vart du tog vägen :)

    SvaraRadera