30 juni 2011

Där satt den!

Gårdagen bjöd på min första strikta pullup (eller chin som det kallas på normalt icke-crossfitspråk) och det ser jag som startskottet för bloggens återkomst.

Kom till Nordic med ett uppdämt crossfitbegär efter två veckors sjukdom och förkylning. Kände mig sjukt peppad men tänkte ta det lite lugnt.. jo men tjena. Det borde jag ju lärt mig vid det här laget att crossfit och ta det lugnt inte direkt är bästa vänner.

Så när Rikard med sin mest övertygande röst sa att det var dags att sätta den där första pull upen idag och dessutom stod med kameran i högsta hugg var det ju bara att lyda. Och förvånande nog så satt den där den skulle. Kanske gjorde det faktum att jag var ensam tjej bland tio ivrigt påhejande killar sitt till också - smittar testosteron av sig?

På väg upp - bra med lång hals när kravet är att hakan ska över stången

Och efter att den första satt där, så var det ju bara att testa igen, och igen och igen. Uppenbarligen inte bara nybörjartur för även de tre följande försöken gick fint. Med vila emellan förstås, men grym känsla! Så nu känns inte det där målet om fem chins i rad innan årsslutet omöjligt alls. Det ska banne mig gå! Och stort tack till Rikard som alltid verkar ha högre tankar om mig än jag själv har.. och konstigt nog dessutom visar sig få rätt lite väl ofta.

Firade med thai och glass och ett stort leende på en brygga i solen - sommarkvällar alltså.

6 kommentarer:

 1. Kul att han kan se potentialen hos sina adepter! Det är en jädrigt bra egenskap hos en tränare! Jag får sikta på att greja en pullup till jul om jag börjar i sept/okt :)

  SvaraRadera
 2. Grym du är!! Starkt, bra jobbat!!

  SvaraRadera
 3. Härligt med en tränare som ser potentialen. Och du har uppenbarligen en hög! Bra jobbat

  SvaraRadera
 4. Är väldigt nybörjare på crawl, så tekniken är väl inte den bästa men jag tar mig framåt i alla fall :) Jag har lärt mig själv och haft en date med en triathlet som har gett mig några tips sen har jag övat och övat. :) Skulle vara grymt kul att kunna det bättre, förhoppningsvis inom en snar framtid:)

  Trevlig helg! :)

  SvaraRadera
 5. SJUKT STARK! Så himla kul det måste vara att kunna dra sig upp med egen kraft! :)

  SvaraRadera