12 november 2012

Erotik och resultat av maxtester

Skön helg det här! Började med erotisk uppvärmning på CFN och avslutades med maxtester på gymmet.

Erotisk uppvärmning alltså.. Det har blivit tradition att kvällsklasserna på fredagar på CFN ska vara så intima som möjligt, dvs mycket parövningar och smått suspekta rörelser. Stämningen var som alltid på topp och idag lyxade vi till det med tända ljus, nedsläckt och en särskild kärleksspellista. Att jag fick bänka till ballader är sån't man får ta. Bättre start på helgen kan man inte få.

Så till maxtesterna.. Jag ska ju som jag nämnde tidigare sätta igång med ett 10-veckors styrkeprogram. Innan man sätter igång med programmet ska man göra styrketester i ett antal olika övningar för att se var man ligger idag och för att ha något att utgå ifrån när man sätter vikterna i passen. Jag gick till gymmet med rejäl träningsvärk i bröst och axlar, vilket kanske inte var det bästa utgångsläget för att göra maxtester, men jag har ju konstant träningsvärk så ingen idé att försöka vänta in en bättre dag. Den kommer förmodligen inte.

Testen skulle genomföras genom att göra 1 repetition så tungt som möjligt, dvs få fram sitt 1RM. För varje övning gjorde jag 3-6 maxförsök innan jag gick vidare till nästa övning.

Mitt utgångsläge:
 
Pullups med vikt (tummar inåt): Kroppsvikt + 2,5 kg
Frontböj: 47,5 kg (79% av KV (kroppsvikt))
Strikt axelpress: 30 kg (50% av KV)
Marklyft: 80 kg (133% av KV)
Bänkpress: 45 kg (75% av KV)
 
Att försöka maxa i fem övningar efter varandra var mentalt väldigt jobbigt och svårt. Jag hade i vissa övningar svårt att tagga till och verkligen få ut max, men även det är väl en övningssak antar jag. Maxförsök innebär ju också väldigt mycket hängtid på gymmet. Ett lyft, 2-3 min vila, ett till lyft, 2-3 min vila. Osv. En aning segt och långtråkigt. Men nu är jag glad att jag gjort det och ser fram emot att få göra om testerna om 10 veckor med bättre resultat i alla "grenar".
 
Känner mig peppad att få jobba fokuserat för att bli starkare.
 
100% av kroppsvikt i frontböj och 150% av kroppsvikt i marklyft ska väl inte vara en omöjlighet?
 
Typiskt bra erotikuppvärmning
 

2 kommentarer:

  1. Coolt att du är/blivit så j-a stark! Synd att du inte kan vara med på flyttdagen helt klart :)

    SvaraRadera
  2. Har aldrig gjort maxtest - vad kul att se hur mycket man orkar - och du är ju ruggigt stark nu :) Ska bli kul att följa utmaningen!

    SvaraRadera