3 mars 2013

3xCrossFit

Tre dagar och lika många CrossFit-pass. Lägg till en jogg och en tennismatch och min kropp är ganska så glad över att få vila i soffan framför Vasalopp och femmil idag.

Har just lämnat min period med styrkefokus och gått in i ett antal veckor när CrossFit ska stå i centrum. Har ännu inte hunnit göra mitt uppföljningstest efter styrkeperioden för att se vilka resultat det gett, men känner mig betydligt mer genomtränad än innan styrkeperioden. Kul!

Men som sagt, nu är det dags för fler rena CrossFit-pass på Nordic vilket jag verkligen sett framemot! Har saknat sammanhållningen, jädraranammat och känslan efteråt när man tagit i tills lungorna värker och musklerna darrar. Det är nå't visst med att träna i grupp. Och ännu mer speciellt att träna just på Nordic.

Veckans CrossFit-pass har haft fokus på ryck, frivändningar och så ett tufft benpass på det. Var länge se'n jag tränade ryck och har aldrig gjort det särskilt mycket egentligen, men ryck är kul! Och svårt. Vansinnigt svårt. Tack vare Jennys coaching ("tänk mer ballerina - upp på tå") blev rörelsen mycket mjukare och följsammare på en gång och känslan bra mycket bättre. Riktigt kul att några små ord kan göra så mycket. Ballerinatänket har jag även nytta av i frivändningarna så även passet med frivändningar kändes riktigt bra. Med Nùmis ord "snabba armbågar" gick det ännu lite bättre och jag är så glad över att få träna för de allra bästa tränarna som utöver att vara toppatleter själva även som coacher är otroligt duktiga på att se detaljerna som gör skillnaden.

Som vanligt när något känns bra så vill man bara ha mer, men nu väntar ett antal dagar i Vålådalen med skidåkning så CrossFiten får vänta lite och istället blir det stakning och diagonalande, vilket är långt ifrån fy skam.2 kommentarer:

  1. vilken härlig vecka utomlands! och nu vålådalen, din lyckans ost! kram!

    SvaraRadera
  2. Blir riktigt inspirerad av allt ditt crossfit-tränande! :) Börjar se fram emot maj då styrka och crossfit kommer att få fokus i min träning, fortsätt inspirera! :)

    SvaraRadera