25 januari 2013

Nystart, omstart - nu kör vi!

Ja inte vet jag vad som hände, men plötsligt har det gått två månader utan bloggande. Har inte haft för avsikt att lägga ner bloggen, men lusten att blogga har bara inte infunnit sig. Samtidigt har tankarna gått kring att jag behöver tydligare mål med min träning för att tagga till ordentligt. Jag vill se resultat. Och framförallt vill jag bli sjuhelsikes stark!

Det övergripande målet är att bli bättre i Crossfit. Så pass bra att jag känner att jag kan tävla om jag nu skulle vilja det. För att nå någon slags acceptabel tävlingsnivå har jag dock en bra bit kvar och det gäller framförallt själva råstyrkan. Konditionsmässigt är jag hyfsat med, men styrkemässigt ligger jag långt efter. Så nu börjar jag. På riktigt. Det här är året när jag blir stark på riktigt. Har sällan känt mig så taggad och fokuserad!

Men det går ju inte att bli bra på allt på en gång så kring jul satte jag mig och funderade över vilka vanligt förekommande övningar i Crossfit som är mina absolut svagaste sidor och kom fram till följande:

Kipping Pullups - Det går att göra en eller möjligtvis två, men se'n tappar jag rytmen. Med gummiband (även det tunnaste) har jag inga som helst problem, men när jag lägger bort gummibandet funkar ingenting.

Frivändningar - Har stått stilla i utvecklingen under lång tid och har långt kvar för att uppnå en ok nivå.

Frontböj - Jag är helt enkelt inte stark i benen. Måste bli bättre. Om inte annat så för att fixa tyngre frivändningar där man ju går ner i en frontböj som del av övningen.

Marklyft - Samma som för frivändningar. Har inte sett någon utveckling på ett bra tag.

Turkish Get Up - Kanske egentligen inte min svagaste sida, men en så bra övning att den fick komma med bara för den sakens skull. Smidighet, stabilitet och styrka i ett.

Rent konkret har jag satt upp mål som ska uppnås innan midsommar, någon slags halvårsmål med andra ord. Såhär ser målen ut:

Kipping Pullups: 8 i rad (1-2 idag)
Frivändningar: 52,5 kg (40 idag)
Frontböj: 60 kg (47,5 idag)
Marklyft: 95 kg (80 idag)
Turkish Get Up: 24 kg (16 idag)

För att lyckas kommer jag att träna mycket CrossFit förstås, men även köra egen styrka vid sidan om med fokus på de ovanstående övningarna. Fokus är ledordet.

Frontböj - en av fokusövningarna


2 kommentarer:

  1. Kul att du är tillbaka!

    Grymt med crossfit fokus! Tre av mina kollegor tävlar för Falkenberg, verkar vara riktigt skoj :)

    Ska bli kul och följa dig!

    SvaraRadera
  2. nämen, välkommen tillbaka! Har saknat dig! Det blir kul att få fortsätta följa dig! Hur har du det annars? kram!

    SvaraRadera