13 februari 2013

De där sjuttielva pullupsen.

Explosivitet och pullups till förbannelse. Så sammanfattas dagens träning.

Började på F&S City för styrkeprogrammets tionde explosivitetspass. Sista veckan med andra ord på det här styrkeprogrammet. Känner redan att det gett resultat, jag menar det har ju dykt upp ett antal PB:n under tiden, men ska ändå bli spännande att se hur de där testresultaten som jag gjorde för kanske tolv veckor sedan har utvecklats. Uppföljning följer.

När jag kört sådär lite lagom hårt (men bra och fokuserat) på gymmet gick jag vidare till Nordic för att köra dagens pass. Dagens pass som skulle kunna ses som en crash course i Crossfits alla delar. Jag tyckte nästan lite synd om de tjejer som var där för första gången. Måste ha känts som total korvstoppning.

Vi började med styrkedelen som idag bestod av hängstyrkestöt, vilket är en sån där skön tynglyftningsövning. En hängstyrkefrivändning (börja med stången hängandes, inte från golvet och gå ej ner i fullt knäböjsdjup) + push jerk (axelpress men med hjälp av benen). Bara där är det galet mycket teknik att ta in.

Sedan fortsatte vi med att köra chest to bar-pullups, som vanliga pullups men med mer höjd (bröstet ska nudda stången). 10x10sek körde vi av det och pumpen i underarmarna var total. Men även sådan't hör ju till Crossfit så man kan ju åtminstone säga att nykomlingarna fick en väldigt representativ bild av vad Crossfit innebär..

Avslutningsvis en rätt så vidrig metcon med instruktionerna - in i kaklet.

300 m rodd
30 kipping pullups
300 m rodd

Lät rätt så enkelt det där, men med ca 50 CTB pullups i överkroppen kändes de vanliga kippade pullupsen som ett skämt. Och rodd. Ja rodd kan bli precis hur jobbigt som helst.

Och om ni är oroliga över nykomlingarna så kan jag lugna er med att de var väldigt glada och nöjda i omklädningsrummet efteråt. Just den där effekten som bra träning ger.

Bild från Crossfit Nordic.

1 kommentar: