10 februari 2013

Viloveckor is da shit

Veckan som gått har varit lugn när det kommer till träning, vilket är helt enligt plan. Jag kör ju enligt principen tre tuffa veckor följt av en lugn. Under de lugna veckorna finns inga krav. Tanken är att jag ska köra tre eller absolut max fyra träningspass och att lusten helt får styra vad det blir och kanske framförallt om det blir.

Vad det gäller livet i övrigt har veckan varit allt annat än lugn. En massa intryck som gör att hjärnan går på högvarv och försökt fatta rätt beslut inför framtiden. Det har förstås tagit en massa energi men nu känner jag mig trygg i mina beslut och ser verkligen fram emot den här våren som kommer att innebära en massa spännande nya inslag i livet. Men det har verkligen känts rätt att dra ner på träningskraven en sådan här vecka.

Nu i helgen har jag i alla fall kommit igång med tränandet igen. Igår körde jag ett pass där tanken var explosivitet. Utförandet blev dock något helt annat. Segt som sirap och noll tryck i kroppen. Så långt från explosiv man kan komma. Ganska vanligt att första passet efter vila känns lite märkligt, så inte så mycket att säga om. Det enda adrenalinruset att tala om kom när jag lyckades pushpressa stången rakt upp på näsan.. även den kicken avtog dock ganska snart och jag var tillbaka i den sega kroppen igen.

Men idag! Då var det en helt annan känsla. Körde tunga ettor (alltså en tung repetition per set) av marklyft, frontböj, viktade pullups och strikta pressar och kunde höja i alla moment och till och med sätta ett litet PB i viktade pullups. Kände mig riktigt stark och jag kan lova att det är veckans vila som gjort susen! Älskar strukturerade träningsupplägg! Det gör verkligen skillnad.

Vila på stranden i Monte Gordo - tack Annika för bilden

2 kommentarer:

  1. Ikväll ska jag på del ett av två av min träningskurs den här veckan. Ska bl a lära mig göra en träningsplanering. Ska bli superkul! Det blir liksom roligare med struktur i längden.

    SvaraRadera
  2. åh jag skulle verkligen vilja ha ett mer strukturerat träningsupplägg, det fattas mig mycket just nu!

    blir så nyfiken vad det är du har på gång!!!

    SvaraRadera