4 november 2012

Recept: Vegetarisk Korma

När Annika och jag var i Portugal för ett par veckor sedan blev vi snabbt stammisar på byns bästa indier. Vi tröttnade aldrig på maten och bäst av allt var korman. I veckan slog korma-abstinensen in och jag drömde mig tillbaka till de sköna dagarna i Monte Gordo genom att laga en vegetarisk korma som om jag får säga det själv blev en riktig höjdare. Receptet är en variant av pickipickis Kyckling Korma.

Vegetarisk korma (4 portioner)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
en tumme färsk ingefära
1 dl sötmandel
2 msk olja
1 tsk salt
2 tsk kardemummakärnor
1 tsk gurkmeja
2 tsk spiskummin
2,5 dl kokosmjölk
Grönsaker enligt smak (tex. broccoli, blomkål, paprika, sockerärter, zucchini)

Hacka lök, vitlök och ingefära och fräs i oljan. Tillsätt kokosmjölk och kryddor och låt puttra några minuter. Mixa mandeln till ett hyfsat fint mjöl och rör ner i grytan. Låt grytan koka i ca 30 minuter och tillsätt efter hand grönsakerna så att de kokas mjuka. Servera med ris och/eller naanbröd och med en suveränt god morotssallad enligt nedan.

Morots- och kokossallad
Rivna morötter
Kokosflingor
Kokosfett
ev. ingefära och vitlök

Riv morötterna grovt. Häll kokosfett i en stekpanna (snåla inte) och stek morötter och kokosflingor tillsammans i ett par minuter. Om du vill kan du även tillsätta pressad vitlök och riven ingefära.


2 kommentarer:

  1. Detta låter supergott och måste provas!

    Tack för recepten! :)

    SvaraRadera
  2. mumsigt! Jag måste verkligen bättra mig på veg-fronten!

    SvaraRadera