7 juni 2012

Energikick!

Nationaldag igår och en skön ledig dag som utnyttjades till max. Att "utnyttja till max" betyder ju förstås olika saker för olika personer. För mig betyder det träning, avkoppling, mycket ute-tid och umgänge med fina vänner.

Började med att cykla till Frescatihallen där jag skulle svänga mina lurviga på badmintonplanen. Det var ju inte igår om man säger så. Kanske i gymnasiet senast? Kul var det hursomhelst. Dessutom svettigt. Och jag fick en så'n där känsla av att jag vill bo i en enorm idrottshall. Andra drömmer om slott, jag drömmer om idrottshallar. Kunna gymma, köra vilka bollsporter som helst när som helst, ta en simtur och bara leka runt. Givetvis ska den också ligga mitt ute i naturen så att även uteträningsmöjligheterna (löpning, kajak, skidor osv) är obegränsade. Ska jag drömma vidare så vore det ju även toppen om proffsen spelade sina matcher i samma hall så att jag kunde blanda eget idrottande med att titta på andras.. Sådär, nu har ni fått ta del av mina innersta drömmar.

Men det var ju egentligen inte alls det jag skulle skriva om utan om gårdagens verkliga energikick. Efter badmintonmatchen tog vi picknick på gräsmattan och jag segade till en del. Skönt med slappartid, javisst, men jag skulle ju köra crossfit på kvällen så inte helt lämpligt att bli sådär solmosig.

Cyklade iväg till gymmet i alla fall (mycket cykel blir det) och väl där insåg jag att vi bara skulle bli fyra personer på passet. Grymt med mycket instruktörstid men inga som helst möjligheter att "komma undan" med en halvhjärtad insats. Pratar lite med en av tjejerna som kört passet innan som berättar att hon höll på att bryta efter halva passet och fick ta ett par minuters paus pga att det var så galet tufft. Inga förmildrande omständigheter med andra ord.

Dagens pass bestod av en massa hängfrivändningar (fullt sittdjup) och frontböj. Skulle bli tungt för benen alltså.

Först styrkedelen med 5 set av 1 hängfrivändning direkt följt av 2 frontböj. 90% av max, dvs relativt tungt.

Jag tyckte att jag redan körde med för mig rätt så tunga vikter när Rikard (instruktör) pushar oss alla till att lägga på mer vikt då han inte anser att någon av oss ligger ens nära några 90%. Så inte mycket att göra - lägger på ytterligare 5 kg och hinner tänka att jag nog aldrig tidigare tagit den här vikten i hängfrivändning. PR-försök med andra ord. Testar en gång - fail och det kändes lite halvhjärtat. Som om jag inte riktigt trodde på att det skulle gå. Rikard säger till mig att bara bestämma mig. Jag gör så och pang, där satt den. Utan egentliga problem och förmodligen inte ens mitt max.

Så dags för det beryktade passet.
4 varv av:
6 hängfrivändningar
6 frontböj
200 m löpning

Och ja vad ska man säga. Det var galet. Benen ville vika sig under mig redan under första varvet. På löpningen slog jag flåsrekord trots att jag bara joggade och sista varvet hade jag aldrig fixat (och om jag känner mig själv rätt - fuskat mig igenom) om jag inte haft en Rikard som peppade inför varje repetition. Tack för det! Glad och lycklig efteråt hursomhelst, man blir så'n av att flytta sina gränser. Lyrisk cyklade jag vidare för middag hos en kompis. Bra nationaldag.

Jag har redan - såhär ett halvt dygn efteråt - träningsvärk i såväl rygg som ben. Vågar inte tänka på hur illa det kommer att bli. Till dess får jag ta och träna lite mer - mer crossfit ikväll och jag är sjukt peppad.

Tänk så glad man kan bli av en skivstång - se bara nedan. Och jag kan säga att det kändes betydligt tyngre än mitt leende vittnar om.3 kommentarer:

  1. Vilken grym nationaldag! Kryddad med det mesta och bästa :) Du ser ju så sjukt stark ut!

    SvaraRadera
  2. Vad kul Ulrika! Blir så glad att du får vara frisk och köra på precis som du vill! Har du knäckt den magiska koden får du säga till! ;)

    SvaraRadera
  3. Verkligen en otroligt bra träningsdag! Och då jag ser bilderna vill jag bara till gymmet och köra själv! :)

    SvaraRadera