28 juni 2012

Nytt äventyr - vandra Kungsleden

Det har hänt mycket i mitt liv de senaste två veckorna - därav tystnaden här. Jag har haft fullt upp med att hinna med mina egna tankar och känslor som far fram och tillbaka och upp och ner. Men mer framåt än tillbaka och mer upp än ner.

Nu börjar den värsta stormen lägga sig och jag kan konstatera att den förändring som skett har gett mig energi som räcker till att värma upp ett hus eller två och att förändringen satt ordentlig fart på mina tankar om att förverkliga drömmar.

En dröm jag återkommit till under en tid är att genomföra en längre vandring, gärna till viss del ensam. Få chansen att bara umgås med naturen och mig själv. Utan något som avbryter. Se vad som händer med mig när jag är bortkopplad från allt vad vardag heter. Hitta en vardag i vandrandet.

Nu har möjligheten uppenbarat sig och jag står här i ett virrvarr av planeringstankar. Ny ryggsäck? Hur lång tid ska jag vara ute? Sällskap? Beställa båttransporter. Vill inte frysa. Hur gör jag med mat?

Min vandring kommer att ske i augusti/september och jag kommer att vandra hela Kungsleden mellan Abisko och Hemavan - en sträcka på ca 43 mil genom fjällterräng. Jag har ingen som helst brådska utan äventyret handlar snarare om att vara ute en längre tid än att ta mig fram på kortast möjliga tid och jag räknar med att det kommer ta mig en knapp månad.

Jag kommer att vandra själv under de delar där det fungerar att gå mellan stugor och få finfint sällskap under den mer ödsliga sträckan Kvikkjokk-Ammarnäs där tält måste medtas och mat bäras för ett antal dagar i taget. Det kommer att bli tyngre och tuffare under den här sträckan och jag kommer förmodligen att längta halvt ihjäl mig efter sällskap efter att ha vandrat ensam under ett par veckor. Ensamtältning är dessutom inget som direkt lockar mig.

Funderar nu på olika lösningar för att ni ska kunna följa mig under vandringen och jag återkommer förstås med mer tankar och funderingar. För det kryllar av dem kan jag meddela.

Tänk er en månad med dessa vyer:


11 kommentarer:

 1. UNDERBART! Det är ett kommande projekt för mej också, att gå hela Kungsleden då sonen är lite äldre! Var där nyligen och vandrade delar av leden vid Sarek och Stora sjöfallet, har tidigare gjort Kebnekaise. Vill ALLTID tillbaks till den storslagna naturen! Ditt äventyr kommer vara så fantastiskt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Att gå med sonen låter ju som en helt perfekt idé. Det ska bli väldigt väldigt spännande att vara ute en längre tid och se vad som händer med mig. Om jag blir totalt lappsjuk eller kanske folkskygg på kuppen.. :-)

   Radera
 2. wow vilken otroligt häftig grej!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men det tycker jag också att det är. :-) Och ju mer jag tänker på detaljerna desto mer inser jag att det här faktiskt är ett riktigt äventyr.

   Radera
 3. Ah, det låter superspännande och som ett riktigt äventyr! Jag som just går i liknande tankar (tillsammans med många andra) när sommarens planerade vandring blev inställd och jag halt plötsligt har tre veckor helt blanka och jag har äventyrslusta :) Synd att vi inte kunde synka in och gå en bit ihop :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så synd att er vandring inte blir av. Förstår att du vill hitta något substitur. Tror du kommer på något riktigt bra. Trist att vi inte kan synka som sagt, men tur att vi lyckades synka Portugal.

   Radera
 4. Åh herregud Ulrika! Du är min idol. Vilken grej! Jag bara ryser. Du är så häftig, snacka om att spränga barriärer, både mentala och fysiska! Jag vill veta ALLT! Vad är det för förändringar (?) som gett dig glöd till detta stora projekt? Hur går det till rent praktiskt? Tar du din semester i höst eller tar du tjänstledigt? Åååååååh!!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det spännande! Har under det senaste året tänkt att jag vill ut på något slags äventyr. Haft många olika idéer men inte riktigt veta vilken av dem jag helst vill realisera och dessutom inte vetat hur jag praktiskt ska lösa det - tjänstledigt eller hur gör man?

   Nu blev det som så att jag just blev uppsagd pga arbetsbrist med lön fram till jul.. och direkt slog det mig - här kommer den där möjligheten jag väntat på. Nu är det dags att realisera mina drömmar! Var länge sen jag hade sån här energi så tänk vad det kan göra att bli uppsagd. :-)

   Radera
 5. Låter spännande, vilket äventyr! Tuff du är!! Hoppas planeringen går fint! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det återstår att se hur tuff jag är när vinden viner, regnet öser ner, det är kallt och jag har 5 timmars vandring kvar. ;-)

   Radera
 6. Fantastiskt Ulrika! Och det ÄR verkligen en möjlighet som öppnar sig när sånt händer, härligt att du ser den!
  Ska bli otroligt spännande att följa dig :)

  SvaraRadera