12 juni 2012

PR trots sega dagar

Har känt mig seg i några dagar nu. Seg som i ingen lust, ingen energi. I söndags tog jag mig i alla fall iväg till gymmet efter att ha haft en helt asocial hemmadag i lördags. Mötte upp ett par kompisar där och körde helt på känsla. Jag gillar ju egentligen att ha en tydlig plan med gymmandet men min söndagskänsla var seg och bara känslan av att ha ett program att följa fick mig att slå bakut. Därav lurade jag mig själv genom att tänka att jag bara behövde gå dit och umgås lite, testa lite teknikgrejer, leka.

Och det var bra segt till en början. Hade bara ingen lust. Men så körde vi lite ringdips, fortsatte med teknik i OH squats (knäböj med stång på raka armar - brett ryckgrepp), testade lite turkish getups osv. Sakta men säkert vaknade jag till liv och ville ge mig på några marklyft. Började på låga vikter och jobbade mig sakta men säkert upp mot PR-försök. Var ju inte alls tanken att försöka sätta pers en sådan här seg dag, men eftersom jag inte testat att maxa marklyft på väldigt länge och jag ändå började närma mig PR-vikten så tänkte jag att - varför inte?

Gjorde ett första försök på 5 kg över befintligt PR - och den satt. Visserligen med lite tappad rygg i början av lyftet och ryckig start, men det kändes rätt så stabilt ändå. Ville göra ett till försök för att sätta ryggen bättre och la då på 5 kg till. Och där satt den också. PR med 10 kg alltså en seg söndag. Inte illa. Känns som att det finns potential att höja ytterligare med andra förutsättningar och mer jädraranamma, men 80 kg (133% av kroppsvikt) känns ok för nu. Särskilt som jag inte tränat marklyft specifikt på väldigt länge.

I höst blir det jag som fokuserar på mer ren styrka - riktigt kul att se förbättringar så tydligt!

Sanna Kallurs 145 kg är ju något att sträva mot...

3 kommentarer:

 1. Ojojoj vad stark du är!

  SvaraRadera
 2. Ja, oj vad stark du är. Imponerande att sätta PR med sådan marginal också!

  SvaraRadera
 3. WOW! Vad roligt! Du är stark som... ja... kommer inte ens på en liknelse värdig!

  Ja Sanna är en förebild på många sätt.... hon tar ju 90 kg i bänkpress också :)

  SvaraRadera