30 mars 2011

Livet leker

Folk frågar mig om man verkligen blir utvilad och i harmoni av att åka på träningssemester. Försöker säga mig att man kanske behöver "ta det lugnt" ibland, dvs det de menar är att jag borde ligga på en strand och halvsova istället. Och det funkar säkert för en del. Men för mig stavas avkoppling träning och vila i kombination. Det är då jag mår som bäst. Det finns ingen, absolut ingen, semester som slår den med stort fysiskt innehåll. Jag kopplar bort precis allt som har med vardag att göra och de enda besluten som måste fattas är av karaktären om jag ska köra kettlebells eller ge mig ut i skogen och springa. Hjärnan i övrigt frånkopplad, kroppen desto mer aktiv.

Den här semestern har gjort mig full av energi, nyfiken på allt, inspirerad till tusen, gett mig nya idéer, kanske har jag hittat det där träningsmålet jag så länge funderat över och framförallt - jag känner mig väldigt väldigt levande för tillfället. Långtifrån det där zombietillståndet som jag var i innan semester. Det här märks naturligtvis - så de som ifrågasätter om det verkligen är så smart att tokträna på semestern behöver inte så väldigt många ord från min sida för att förstå. Förstå att det är smart. Väldigt smart.

Det är lite som de säger i Friskis-reklamen: Det syns när du varit här.

4 kommentarer:

 1. Välkommen hem! Förstår att du är laddad och fylld av energi. Låter härligt! :)

  Bra slogan på Friskis!

  SvaraRadera
 2. Oj så skönt det låter! Och alla måste väl få följa sitt hjärta?

  SvaraRadera
 3. Jag håller med!Man känner sig verkligen utvilad och full av ny inspiration. Det är verkligen total avslappning med aktiv semester. Jag vill aldrig mer åka på "vanlig" semester.

  SvaraRadera
 4. Jag ska börja spara till nästa träningsresa nu - låter fantastiskt! Grattis till en bra vecka :)

  SvaraRadera