16 januari 2012

Vila efter mängdveckor

Hade inte riktigt tänkt på det faktiskt.. men så kollade jag in träningsstatistiken i Funbeat och upptäcker att jag visst tränat lite mer än jag trott de senaste tre veckorna.

v 52: 587 min
v 1: 879 min
v 2: 451 min

Hoppsan. Jag som tyckte att jag tränade ganska lite förra veckan, och så blev det visst 451 min (7½h). Och då räknar jag inte med promenader eller sån't utan enbart träning där jag bytt om och blivit svettig, såsom box, crossfit, löpintervaller och ett stavpass i skogen. Uppenbarligen har jag tappat perspektiven lite efter att ha haft en lång vecka i Grövelsjön med massor av träning. Nu känns det som jag vilar när jag "bara" tränar i snitt 1 timme per dag.

Hur som helst så har jag ju min grundregel som jag försöker att följa så gott det går - tre veckor med normal/mycket träning ska följas av en vecka av lite mindre träning. Så det är ju tydligen dags att ta en lugn vecka nu. Synd eftersom jag fortfarande har ett ordentligt träningssug men kroppen kommer förmodligen att tacka mig om jag följer min plan. Och efter viloveckan blir det full fart igen.

Planen för veckan är därför två crossfitpass, en tennismatch och så eventuellt en tur till gymmet om min mor efterfrågar det när hon kommer och hälsar på till helgen. Mer än så ingår inte i en lugnare vecka. Tur att det inte finns nån snö här - då hade det varit svårt att ta en lugn vecka.

2 kommentarer:

  1. Smart att ta vilan nu istället för sen / för sent! Stavpass?! Ta med mig nästa gång jö :)

    SvaraRadera
  2. Det är bra med periodisering, tror jag måste införa det nu när jag liksom "börjar om från början".

    SvaraRadera