8 juli 2012

Att inte låta sig stoppas - Sanna Kallur och kossor

Det bara regnar idag. Men lite regn kan ju inte stoppa mig från att springa så när regnet avtog från spöregn till lite mer lätt regn gav jag mig ut på stigarna.

Med P1 Dokumentärs program om Susanna Kallur i öronen flög tiden förbi. Sjukt imponerande vilken inställning och beslutsamhet tjejen har. Jag fick gåshud redan av hennes första ord och mådde dåligt på riktigt i ögonblicket när Sanna förstår att drömmen om OS 2012 inte kommer att uppfyllas. Men låter sig Sanna stoppas av det? Inte då, direkt läggs fokus på OS 2016 och jag kan bara inte förstå hur man så snabbt kan svälja all besvikelse och bara lägga om träningsprogrammet för att vara bäst om 4 år istället. En timme som gav upphov till en massa tankar och framförallt känslor. Välgjord, fin och nyanserad dokumentär - lyssna!

Min beslutsamhet under löpningen var inte riktigt av Sannas klass. Hade sett ut en runda på 9 km att springa men fick lägga om rutten efter ett par km då jag stötte på patrull i form av ett par knäppa kossor. Normalt sett när jag möter kossorna på stigen så brukar jag bara gå lite långsamt framåt och så flyttar de på sig. Men i år finns det en svart-vit en som beter sig som att hon äger skogen. Hon liksom brölar när jag kommer och istället för att gå undan så går hon mot mig. Antingen är hon bara väldigt social eller så tycker hon att jag kommer och stör harmonin. Jag vågar inte chansa så bara att vända och ta en annan runda. Well, 9 km blev det hursomhelst.

6 kommentarer:

 1. ja alltså kossor, jag tycker de är hur söta som helst men jag förstår dem inte... tycker det är läskigt med kohagar man ska knalla igenom! tack för sanna-tips. ska definitivt lyssnas på!

  SvaraRadera
 2. Kossor brukar vara relativt snälla. Värre att gå igenom tjurhagar. (Det har hänt att jag har gjort.. Inte helt behagligt!)

  Men skönt med en runda i alla fall. :-)

  SvaraRadera
 3. Hahaha brööööööl :)

  SvaraRadera
 4. Men oj; en brölande kossa? Tycker också att det är lite läskigt att gå igenom kohagar trots att jag växt upp på landet med kohagar. De är ju rätt stora djur.

  Kallur dokumentären var väldigt gripande. Bra tips!

  SvaraRadera
 5. Men vad underbart du verkar ha det! Grymt! Kossor det är fina djur det!

  SvaraRadera
 6. Ja visst är det för märkligt med en brölande kossa. Råma ok, men bröla? Ska spela in ett videoklipp nästa gång om jag vågar så får ni höra..

  SvaraRadera