4 juli 2012

Träningspass för gräsmattan

Igår pratade jag om dubbelpass, idag var det dags att köra tre små minipass i ett.

Såg till min stora glädje att dagens pass på Nordic enkelt skulle kunna utföras även här ute på gräsmattan med någon liten modifikation. Skönt att slippa planera passet själv och bara sno ett redan vinnande koncept. Kul och omväxlande såg det ut att vara också. Fasade i förväg för den andra delen som innehöll en massa ben och såg flåsig ut. Och så att springa därefter - isch.

Så här såg det ut i min modifierade version:

Del 1, 10 min, så många varv som möjligt
2x10 m löpning
10 från mark till över huvud (8 kg kettlebell)

5 min vila

Del 2, 10 min, så många varv som möjligt
10 m utfallsgång med vikt över huvudet (8 kg kettlebell)
10 m jämfota längdhopp

5 min vila

Del 3
Spring 800 m så snabbt som möjligt


Precis som väntat så var det riktigt flåsigt och stumt i benen under del 2. Springa gick däremot helt ok. Hade väl redan hunnit vänja mig vid flåsandet ar väl så van vid flåsandet att jag lika gärna kunde fortsätta. Om det är någon som vill testa och jämföra med mina resultat så hann jag drygt 10 varv på första delen, drygt 9 varv på den andra och sprang på 3:50 om jag minns rätt. Effektivt och en rejäl genomkörare, just vad jag gillar med CrossFit.

Nu fortsätter sommarfirandet med jordgubbar och chokladmousse. Läste idag att jordgubbssäsongen väntas hålla i sig ända till mitten av augusti i år - det tackar vi för och fortsätter att ständigt ha jordgubbar hemma. Lyx. Sommarlyx.


Små jordgubbar - a.k.a smultron

6 kommentarer:

 1. riktigt härligt! fast jag vet ju som vanligt inte vad det betyder :) kan ju iofs kolla upp det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jag har försökt att göra det enkelt för alla (ännu) icke inbitna crossfitnördar. Klicka bara på namnet på övningen så kommer det en liten instruktionsfilm. Och så får du ju hänga med och prova när du är i sthlm nästa gång.

   Radera
 2. Grymt! Du är min crossfitIdol!!

  Åh låter fint att jordgubbarna håller i sig så länge:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du min uthållighetsidol! Shit vad du tränar. :-)

   Radera
  2. Söt du är! Nu rullar milen på cervelon ;) Det är härligt! Tack:) glasögonen är av märket Shimano, det var nog tre år sen jag köpte dem och kommer tyvärr inte ihåg vart jag hittade dom, vet att jag beställde på nätet men från vilken butik vet jag inte, ahh synd!

   Radera
 3. Kan du inte posta ett eller flera program som man inte behöver ngn kettlebell till? Helst inget redskap alls förutom sånt man kan ta i en väska på flyget :)

  SvaraRadera