17 september 2012

Äntligen Crossfit igen!

Det var länge se'n nu. Länge se'n jag besökte CrossFit-boxen och länge se'n jag körde ett regelrätt CrossFit-pass. Så det var inte utan att jag var lite nervös när jag klev in på Nordic. Nervös men framförallt glad och peppad att träna.

Det mesta är sig likt. Den blå entrédörren har visserligen blivit röd och i hallen stod ett gigantiskt traktordäck som jag bävar inför att försöka rubba, men i övrigt var det mesta som vanligt. De glada människorna, den peppande stämningen och instruktörerna som brinner för att vi ska bli vårt bästa jag.

Idag tränade jag för Numi, som vunnit SM i CrossFit flera gånger. Det är otroligt inspirerande att få träna för riktiga proffs och när superatleten även är en riktigt bra pedagog med sinne för teknikdetaljer så kan förutsättningarna för att utvecklas inte blir bättre. Fick flera aha-upplevelser idag tack vare några små förändringar.

Tyvärr är det ju så, att om man som jag inte styrketränat ordentligt på 2-3 månader, får det förstås sina negativa konsekvenser på kroppen. Avbrottet märks även i huvudet, men då på ett mer positivt sätt - vilan har gjort mig otroligt träningssugen och jag vill väldigt mycket med min träning. Men kroppen har halkat efter lite grand.

Dagens styrkedel bestod av ettor (försök till personligt rekord) i strikta pressar, dvs pressa stången från rackposition till raka armar över huvudet. 30 kg var mitt max idag, vilket jag tror mig kunna förbättra inom kort. Vi fortsatte med att köra femmor enligt tekniken ner på tre sekunder, snabbt upp.

Passet föll mig helt i smaken och var relativt lätt rent teknikmässigt - skönt som premiärpass.

6 varv av:
1 press
5 push press (som en strikt press men ta hjälp av benen)
5 burpees
12 sidohopp över stången
12 hollow rock
 
 

8 kommentarer:

 1. häftigt, du bara kör på!!!

  SvaraRadera
 2. Coolt och få träna med riktiga proffs!!! Inspirerande!!

  SvaraRadera
 3. Vaddå, får man inte rulla däcket? :D

  SvaraRadera
 4. Välkommen hem! Du verkar ha haft en riktigt häftig upplevelse - hoppas du njuter av hemma nu och fick en alltför stor chock :)

  SvaraRadera
 5. Det är verkligen kul att köra med proffs som även själv presterar bra!

  SvaraRadera
 6. Jag är så sjuuult sugen på att testa, men alla träningsbloggar jag läser... vet inte men det verkar som att alla är så sjukt fit!!!

  SvaraRadera
 7. Nu har du bloggskolkat lite för länge tycker jag! Kom tillbaka! Men ha först och främst en grym semester!!! kram

  SvaraRadera