6 september 2012

Lugnt och fint. Dag 26 - Serve - Tärnasjö

Skulle ta sovmorgon idag tänkte jag. Bara 14 km att gå och det spåddes bättre väder till eftermiddagen. Men tji fick jag. Klockan 7 vaknade jag utvilad av mig själv så tog istället frukost i lugn och ro utan stress att komma iväg.

Landskapet under den här delen av Kungsleden är betydligt mjukare än längre norrut och jag gillar att gå längs de böljande kullarna med mjuka berg runtomkring jämfört med de mer aggressiva bergen i norr. Det känns snällt men ändå storslaget. Lugnt och meditativt.

Vandringen idag kändes lätt och vädret lite bättre än igår. Skurar men uppehåll däremellan och jag lyckades både dricka kaffe och luncha utan regn och på lunchen norpade jag till och med åt mig dagens enda solstrålar.

Framme i stugan var det full fart med ett gäng finskor i spetsen. Var länge enda svensk i stugan vilket i och för sig inte är särskilt ovanligt. Normalt är det kanske hälften svenskar och hälften internationella gäster i stugorna men ikväll är det snarare 10% svenskar och 90% tyskar, finnar och schweizare. Som att vara utomlands med andra ord.

Dagens känsla: Lätthet - mentalt och fysiskt

Dagens tanke: Äventyret är snart över. Känns länge se'n jag började i Abisko. Är mest förväntansfull inför att komma hem men känns samtidigt som att jag skulle kunna hålla på såhär i all evighet.

Dagens bästa: Att jag på en höjd fick lite täckning och därmed besked om att jag kommit in på en skrivarkurs när jag kommer hem.

Dagens otippade: Att det faktiskt var skönt att bada bastu. Inget jag normalt sett gillar men idag satt den fint. Kanske för att finskorna såg till att det blev en riktigt proffsig sauna..

3 kommentarer:

 1. Vilket häftigt äventyr du gör! Du är grym! Följer din väg!

  Kul att du kom in på skrivarkursen! :)

  Kämpapå kramar!

  SvaraRadera
 2. Grattis till skrivarkursen!
  Jag fortsätter att följa dig på håll:)
  Kramar Johanna

  SvaraRadera
 3. meeen, är det över snart? kan du inte fortsätta vandra typ jämt och peppra oss m bilder och uppmuntrande historier? grattis till kurs, vad mkt skoj du har framför dig när du kommer hem!

  SvaraRadera