3 september 2012

Småsur och hällregn. Dag 23 Rävfallet - Ammarnäs

Sov riktigt skönt i tältet inatt. Inte lika kallt ute så vi kunde sova "med öppet fönster", dvs med bara myggnätet öppet mot förtältet. Skillnaden i både luft- och sömnkvalitet var enorm.

Idag kom den första riktiga hällregnsdagen. Helt ok väder de första timmarna men så började det blåsa och bli kallt. Och så kom regnet. För min del gjorde det lite detsamma. Jag var mest inriktad på att komma fram till Ammarnäs där en god middag och en säng väntade.

Det har blivit så nu. Att vissa dagar är jag mer inriktad på att komma fram än att vara ute och njuta jag antar att det är det som är vandrarvardag. Precis som dagarna hemma är mer eller mindre upplevelserika. Vissa dagar bara försvinner, andra är man mer levande och närvarande. Och idag var det bara försvinnande snabb vardag i vandrandet.

Så var det det där med lunch. Normalt sett stannar vi, kokar upp vatten på trangiaköket och häller ner i frystorkade påsar. Men idag hade jag verkligen ingen lust att stanna. Att ta av sig regnjackan för att få på sig förstärkningsplagg kändes som ett omöjligt projekt. Jag skulle ju bli dyngsur och därmed iskall på en gång. Dagens etapp på 23 km är dock inget jag går utan ordentligt med energi så vid lunchtid delade vi systerligt på en portion frystorkat, vilket var vad det återstående termosvattnet räckte till. Två minuters stopp och så fortsatte vi gå ätandes. Det funkade, men är kanske inget jag
rekommenderar annat än i nödfall. De sista kilometrarna var riktigt tunga. Det värkte i ben och axlar, jag hade inte full kontroll på rörelserna och en liten motgång som att vi hamnade mitt i ett kärr fick mig mer än lovligt irriterad.

Det gick dock på något märkligt sätt snabbt idag - 23 km på 6 timmar. Checkade in på STF i Ammarnäs, hängde upp allt det blöta på tork inkl. ryggsäcken, tog en dusch, tvättade kläderna inför de sista dagarna och åt en sagolikt god middag - renfilé med murkelsås.

Dagens känsla: Skönt att vara framme!

Dagens tanke: Idag är en mindre bra dag, men om jag bara får gå här och småsura lite så är det ok. Utan krav på att tycka att varje sekund är fantastisk.

Dagens sämsta: Well, spöregnet.

Dagens bästa: Att vi inte behövde sova i tält efter en så'n här dag utan kunde komma in och få torka upp. Lyx! Och maten förstås!
1 kommentar:

  1. Haha! Skönt att dagen slutade så bra. Du ser lite bister ut onekligen. Kram!

    SvaraRadera