14 september 2012

Blottad

Kvällens match var frustrerande och motiverande på samma gång. Frustrerande då motståndaren spelar ett spel med massa topspin* vilket är en spelstil som jag rent ut sagt avskyr. En spelstil som totalt blottar mina svagheter. Efter matchen erkände min motståndare att han normalt sett inte spelar på det här sättet men att han märkt att han inte fick utdelning på sitt vanliga spel (som tydligen liknar mitt), och då ändrat spelstil. Typiskt. Så ja, det var väldigt väldigt frustrerande med alldeles för mycket enkla misstag från min sida och inte minsta tendens till flyt i spelet.

Å andra sidan blir jag väldigt peppad att bli bättre av det här! Det är ju så mycket roligare (trots förlust) att spela mot duktiga spelare och nu vill jag stanna kvar i den här divisionen. Så det blir träna så mycket som möjligt framöver. Framförallt mot topspinspelare... Min motståndare ikväll ville gärna träna med mig då han å sin sida ansåg sig behöva bli bättre på att spela mot spelare med min spelstil (hårt och flackt). Win-win med andra ord.

Så summa summarum så är jag glad efter kvällens match. Nu är det riktigt riktigt kul att spela tennis igen. Låt mig bara lära mig att hantera de där trista topspinnarna.

*För er som inte är så insatta i tennissnacket så är topspin ett slag som gör att bollen går högt och långsamt över nät för att sedan studsa upp snabbt ocb högt när den väl studsar. Och det är just den där höga studsen som jag har väldigt svårt för.

Påminner mig själv om vilket flyt jag kan ha i spelet med hjälp av den här bilden.. Var lite säkrare på den tiden. Och brunare.

1 kommentar:

  1. men bra att få reda på vad man behöver träna på!

    SvaraRadera