4 september 2012

Njutardag. Dag 24 Ammarnäs - Aigertstugan

En riktig njutardag.

Började med en bra frukostbuffé, fortsatte med att äta lunch i vandrarhemmets restaurang och handlade med mig lite mer mat från Ammarnäs affär - men så lite som möjligt för att slippa bära och tänker istället köpa proviant i stugorna.

Sa hejdå till Frida som skulle tillbaka till Stockholm och inledde den sista etappen på fem dagar som jag ska göra själv.

Kändes lyxigt att sätta på mig rena och torra vandringskläder och tänkte att den där Maslow inte var så fel ute vad gäller hur viktigt det är att våra basala behov uppfylls först innan något annat blir viktigt. Det är de där i vardagen så självklara sakerna, som att slippa frysa, vara torr, lukta gott och vara mätt som vid avsaknad kan vara skillnaden mellan natt och dag i sinnesstämning.

Dagens vandring till Aigertstugan var kort, bara 8 km, men såg på pappret ut att vara mycket uppför. Uppför var det också men tack vare att jag lämnat av en del packning som jag inte längre behöver till Frida så kändes det väldigt lätt. Märkte knappt att det gick uppför. Hade pigga ben för första gången på länge.

Hade tur med vädret - sol, nästintill vindstilla och varmt. Gick långsamt, tog mycket kort, fikade. Njöt när jag kom upp ut skogen och hade utsikt mot husen i Ammarnäs. Färgerna var extra starka för mig idag och jag insåg hur mycket jag uppskattar de här korta etapperna. Tidigare har jag mer tyckt att ju tuffare desto bättre men jag ser mer och mer charmen i att bara lalla omkring.

Efter att ha drivit omkring i någon slags söndagslunk kom jag plötsligt fram till Aigertstugan som ligger på kalfjället mellan två små sjöar. Vackert så det förslår. Mottogs med varm saft och ett långt och trevligt samtal med stugvärden. Kände mig väldigt välkommen.

Dagens känsla: Tacksamhet och njutning.

Dagens tanke: Fjäll är fantastiska. Tänk att jag fortfarande häpnas trots att jag varit mitt i det i så många dagar.

Dagens bästa: Det lugna, meditativa vandrandet.

Dagens sämsta: Kan inte komma på något.4 kommentarer:

 1. Skönt med en sådan dag efter dagen-innan och dess vedermödor! Som dock slutade i en underbar middag... mmmm! Bilderna ser helt fantastiska ut. Så fantastiska att jag nog måste åka till mitt älskade Dala-fjällen i helgen trots att jag inte "har tid"....

  SvaraRadera
 2. Heja heja Ullis inte mycket kvar nu!! kram Jenny

  SvaraRadera
 3. hur är det med myggen nu? Är själv lite allergisk så fjällen skrämmer lite pga det.

  SvaraRadera
 4. Aahaa, var det du:)! Jag sökte eg på ngt helt annat och så dök Aigertstugan upp och nyfiken jag blev! Välkommen åter tycker stugvärden Anders Forsberg

  SvaraRadera