9 februari 2010

Tennisstrategi

Tisdagsmorgon är ju för mig att likställa med tennismorgon. Alltså bästa morgonen. Och så även idag.

En timme där vi bland annat skulle öva på att styra spelet, dvs. spela strategiskt, driva ut motståndaren och kanske framförallt för min del, inte attackera på precis varenda boll utan välja sina fighter så att säga. Gick väl sådär, och är helt klart nå't jag måste bli bättre på. Att spela med en tanke bakom. Inte bara stå och slå och hoppas på att den som slår hårdast vinner. För det är sällan kraft vinner över tanke. Vilket jag mycket väl vet om. Men det märks inte på mitt spel om man säger så..

Eller som min tränare brukar säga: "Du har redan bevisat att du är stark, nu får du visa att du har känsla också". Hmm hmm hmm, säger jag.

2 kommentarer:

  1. =)

    hur kom det sig att tennisen blev så stor för dig?! kärlek vid första ögonkastet?!

    SvaraRadera
  2. Jo det kan man nog säga. Började med att jag satt tillsammans med morfar och kollade på de svenska storstjärnorna.. Stefan Edberg var den stora idolen. ;-) Sen började jag spela själv och älskade det. Dock gillade jag inte att spela match som barn, tyckte det var vidrigt att vinna för då skulle man ju bevare mig väl behöva stå i centrum. Så tennisdrömmarna slutade liksom där. Men så tog jag upp tennisen igen för 3-4 år sen och som tur är har jag utvecklats något sen dess och klarar nu av såväl att spela match som att vinna. Och då blir det helt plötsligt ännu roligare! Så ungefär så. Nyförälskad sen 4 år tillbaka. :-)

    SvaraRadera