8 februari 2012

Bra på något vis

Det blev ingen Crossfit idag. Hur mycket jag än försökte intala mig själv att jag var redo för metcons (den högintensiva delen av crossfit-pass) så kunde jag inte bortse från det faktum att jag inte känner mig 100%-igt fri från förkylningen. Men det kan ju bli bra ändå.

Begav mig istället till gymmet själv för att köra ett lugnt styrkepass. Tänkte inte på något sätt maxa utan bara känna på vikterna igen. Eftersom jag har lite problem med tekniken i frivändningar så bestämde jag mig för att nöta lite med lätta vikter. Mitt problem är att jag drar med armarna för mycket och jag har tidigare försökt med det mesta för att bli av med den ovanan. Har försökt fokusera på att spänna triceps och att göra en ordentlig "shrug" med raka armar, men fail fail fail. Jag drar med armarna. Samma sak idag.

Men så blev jag lite irriterad och bestämde mig för att tänka på någon annan del av tekniken eftersom jag ändå inte kommer ifrån det där draget. Valde att fokusera på höftextensionen, dvs när man går från fälld höft till uträtad, en mycket viktig del av frivändningen. Gjorde så ett par vändningar och vips vilken skjuts stången fick! Stången flög upp och jag tror faktiskt att draget med armarna försvann på samma gång. En helt annan känsla! La på lite mer vikter (men fortfarande lätt) och samma sak där - enkelt enkelt. Blir nyfiken på att se vad som händer när jag är helt frisk igen och kan lägga på lite mer vikter.

Nu ska jag njuta av dagens dagsverke genom att lägga mig i soffan och läsa en bok. Och säga schas schas till förkylningsresterna.

Längtar till boxen och till riktiga chinsräcken

2 kommentarer:

  1. Vad kul! Nu är jag ju jag långt ifrån någon frivändningsexpert men jag tänkte precis föreslå att du skulle fokusera på höfter/ben istället och med förhoppningsvis rätt teknik där skulle armarna liksom automatiskt sluta dra. Men det verkar ju vara precis så du gjorde :) Hoppas du mår crossfit-bra snart igen!

    SvaraRadera
  2. Jag kämpar också på med tekniken i frivändningarna, den är inte lätt. För mej blir det också lätt det där att jag drar för mycket med armarna.. TROR att det lättare blir det felet om man har för lite vikter på stången..? Men samtidigt kan man inte ha för tungt eftersom man vill få det rätta svinget.. Svåra saker det här! :D

    SvaraRadera