21 februari 2012

Crossfitkärlek

Just nu är Crossfiten så vansinnigt kul! Jag har det väldigt intensivt på jobbet för närvarande, men går direkt till crossfiten därefter och lämnar träningen som en ny människa. Borta är alla jobbtankar. Närvarande är istället viljan att träna mer, glädjen över alla fantastiska människor på Nordic och stämningen som inte går att förklara men som slår det mesta jag varit med om.

Igår var det fokus på ben med OH Squats som huvudtema. Även själva metconen innehöll en massa ben och det var galet svårt att hålla stabiliteten i OH Squats när benen darrar och pulsen bankar. Lite rörlighetsträning skulle nog inte skada för min del heller - det är svårt att hålla rak överkropp samtidigt som man gör en djup knäböj med vikt på raka armar..

Idag var det istället överkroppen som fick jobba. Teknik i armhävningar och dips följt av en metcon som fick armarna att fullständigt bryta samman. Armhävningar med extra djup var en riktig killer. Testa att sätta händerna på två viktplattor med ett mellanrum emellan och gör sedan vanliga armhävningar där bröstet nuddar golvet mellan viktplattorna - extra djup that is. Mjölksyrearmhävningar kan man också kalla det.

Igår efter träningen skrattade jag åt den mjölksyra jag fick av att bära upp skidorna på vinden. Idag kunde jag lätt hålla mig för skratt när det var dags att bära hem matkassarna med armar som helt enkelt hade fått nog.

Ett par bilder från gårdagens benpumpande - stulna från Nordics hemsida.

4 kommentarer:

 1. Kul att du hittat din grej! Det är en fantastisk känsla!

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen kul att hitta sin grej! Kör på bara! :)

  SvaraRadera
 3. Ser grymt kul ut!

  SvaraRadera
 4. ÅH härliga crossfit! Stannar bara till lördag morgon, typsikt! Hade varit grymt skoj att prova på nordic! Men blir kanske söder snart igen och hoppas kunna prova då! :) Verkar ju så kul!!

  SvaraRadera