5 oktober 2010

Skam den som ger sig

Idag fick jag ha min tränare för mig själv eftersom min vanliga partner in crime befann sig på annan ort. Givetvis la vi fokus på just mina svagheter idag - det enda sättet att bli bättre. Dagens lektion gick därför ut på att nöta topspin och backhandvolley. Det är ju lite dubbelt det där med att träna på sina svagheter - frustrerande på ett sätt men så väldigt nödvändigt. Om man vill utvecklas vill säga. Och det vill jag ju!

Tycker att topspinnen funkade bättre mot slutet men hamnar ibland med bakåtvikt i forehand-slaget. Inte bra alls. Kanske ska börja med tricket att spela på ett ben (dvs det främre) igen för att inte ha nån möjlighet att luta mig bakåt?

Backhandvolleyn har jag inga kommentarer på. Min kropp gillar inte rörelsemönstret i det slaget helt enkelt. Och nu känns det som att det låst sig rent mentalt. Slaget känns långt ifrån naturligt och blir därför väldigt stelt och konstigt. Jaja, nån dag lossnar det väl.

Dagens mjölksyraattack: Smashövningarna där man efter slagen smash snabbt ska vända håll, springa fram och nudda nät för att direkt behöva backa för att slå en smash. Och så om och om igen. Smash är kul, men den här övningen alltså. Spaghettiben.

1 kommentar:

  1. Låt dig inte lockas att spela statiskt på främre benet igen! Du har nog lite problem med din timing. Jag antar att din tränare berättat om tyngdförflyttning och att det främre benet kommer jämsides med det främre efter slaget, eller hur?

    Smashövningen är nog bra för dig och din serve, speciellt förelsemönstret.

    SvaraRadera