5 februari 2012

Plankserie

Framför Vinterstudion (heja Kalla!) väcktes träningslusten till liv ordentligt. Påmindes då om att Frida en gång i tiden fått en serie med olika plankor för att bygga upp corestyrka och därmed kunna hålla sig skadefri och orka mer i löpningen

Serien går ut på att man står 1 min i varje delmoment och om man inte orkar 1 minut avbryter man och vilar till nästa hel minut börjar. Tex: du orkar 45 sek, då vilar du 15 sek och går sedan på nästa moment.

Så som jag minns plankserien så såg den ut såhär på ett ungefär:

Vanlig planka
Vanlig planka - lyft höger ben
Vanlig planka - lyft vänster ben
Dynamisk planka
Planka med knäindrag
Sidoplanka vänster
Sidoplanka höger

Idag orkade jag mellan 45 sek och 1 minut på alla delar - målet får bli att orka 1 min på alla delar vilket innebär totalt 7 min effektiv plankträning. Kändes faktiskt inte alltför långt borta.

Nu återstår det stora eldprovet för att friskförklaringen ska vara fullkomlig - 30 min jogg. Känns det ok så säger jag tack och hej till den här tråkiga sjukperioden.

Djurgården i morse - totalt folktomt (!) och betydligt vackrare än på bilden.

6 kommentarer:

  1. Oh, vilken bra grej! Måste jag testa :-)

    SvaraRadera
  2. Ska jag göra imorn! Bra grej :) Men en minut i vanlig planka? Vet inte om jag tror dig :) När du är i din vanliga form igen lär du ju stå klart längre! JAG gör ju det. Hehe. Tränar iofs sjukt mycket core. Mer än vanlig mage... Men ser dig som en mycket stark person :) Kul att du är igång igen!

    SvaraRadera
  3. Erika. Du har rätt. 1 min i vanlig planka är inga problem men 7 min i sträck med olika varianter är värre. :-)

    SvaraRadera
  4. Jag insåg sen att du förstås avbröt/bytte vid en minut och sen fortsatte med nästa planka :)

    SvaraRadera
  5. Bra utmaning, den ska jag starta!

    SvaraRadera