29 januari 2011

Nike Blast - dag 1

Jag skulle vilja sammanfatta den här dagen med knäböj, huksittande, "naturliga" rörelser och att stärka sin inre kärna - såväl muskulärt som mentalt. Trots att mina klasser (CrossFit, Organic Body Work, CoYo och Functional Moves) skiljer sig ganska mycket från varandra så är trenden definitivt att hitta tilbaka till sina ursprungsrörelser, ibland till  och med till rörelser som vi gjorde långt innan vi utvecklades till människor.. hur naturligt nu det är. Vi är ju ändå människor tänker jag.. Men men,  jag har rört mig som en cro magnonmänniska, lekt att jag var tillbaka på ödlestadiet,  klättrat på fiktiva bergsväggar och så vidare. Men jag gillar det. Skulle förmodligen ha trivts med att ta mig fram på alla fyra.

Så en kort sammanfattning av passen:

CrossFit
Började med traditionell crossfit-uppvärmning med allt från räckhäv med kompis till att gå upp i brygga. Lek och rörlighet i ett alltså. Vi fortsatte med att öva in ordentliga knäböj (och jag slarvar som vanligt med att trycka ut knäna - skärpning) och svingar. Och så var det då dags.. två korta metcons à 5 minuter men som vanligt känns det som det dubbla. Minst. Första passet varvades 4 burpees och 10 svingar - om och om igen. Och det andra bestod av 10 knäböj och 20 mountain climbers. Jag var väldigt glad att vi hade en ordentlig mat- och vilopaus efter det här passet.. totalt slut.

CoYo
Lyckades efter många försök byta ut min zumba mot CoYo som är en blandning av core och yogaträning. Eller snarare yoga men med en core-twist skulle jag vilja säga. Många rörelser kände jag igen från Ashtanga/Rocket yogan och det var fantastiskt skönt att få sträcka ut kroppen och svettas på ett sån't där annat sätt som man gör i yogan. Utan andfåddhet liksom. Avslappningen var magisk och hade jag fått 10 sekunder till hade jag lätt somnat.

Organic Body Work
Det här gillade jag! Cecilia Gustavsson var störtskön på scen och jag kom in riktigt bra i flödet och kunde glömma bort att jag stod mitt bland säkert 300 andra. Även här yogakänsla men med riktigt mycket mjölksyra i benen.

Functional Moves
Efter två pass i följd började jag känna mig lite seg och det här passet som visserligen kändes som ett väldigt nyttigt och bra pass kämpade jag mig igenom utan så mycket glädje. Det var mest bara genomföra som gällde. Och benen och rumpan brann.

6 kommentarer:

 1. Haha jag gillar bilden! Hemskt likt ;)

  Ja, du hade nog också behövt en paus innan FunctionalMoves-köret men å andra sidan höll du ångan uppe hela vägen den här dagen, starkt!

  SvaraRadera
 2. Härligt kört! Lite avis på er alla som verkar ha haft en grym helg :)

  Du, det står CHECK på alla utmaningarna. Vad kommer härnäst? :)

  SvaraRadera
 3. Annika: Ja det kan man verkligen undra.. jag tänker och tänker.. men jag har ju fortfarande chins-målet kvar. Och där går det åtminstone något framåt. Men jag vill ha nya utmaningar, men vet inte riktigt vad.

  SvaraRadera
 4. Wοah! I'm really digging the template/theme of this website. It's ѕimple, yet еffеctivе.
  A lоt of times it's very difficult to get that "perfect balance" between superb usability and appearance. I must say that you'vе donе a eхсellent jοb wіth this.
  Also, the blog loads super quiсk for me on Chгome.
  Excеptіоnal Blog!

  http://ρuremtgo.сom/uѕеrs/cсtvsecuritypros
  Here is my web blog - TENS unit

  SvaraRadera
 5. Admiring the cοmmitmеnt you ρut into your
  wеbѕitе and detaіlеd informatіοn you offer.
  It's great to come across a blog every once in a while that isn't the same unwаntеԁ гehasheԁ informаtiοn.
  Gгеat rеad! I've saved your site and I'm іncluding your
  RЅS feedѕ to my Google aсcount.

  http://ωωw.ted.соm/pгofiles/1563561
  Feel free to surf my web site : bucket trucks for sale in california

  SvaraRadera
 6. Mу relativeѕ all the time saу that I am wasting my time here at web, but I know
  I am gеtting knoωleԁge eveгy day by гeadіng ѕuch рleaѕant
  contеnt.

  Ѕtoρ by my blog ροst; dallas auto insurance

  SvaraRadera