17 januari 2011

"och så ska man vila också"

Kommentaren ovan kläckte Erika när hon efter att ha sett dagens CrossFit-pass uppskrivet på tavlan hos blev lite orolig för att det inte skulle bli tillräckligt jobbigt..

Min kommentar efteråt var: "de vet uppenbarligen vad de gör". Herre min je vad jobbiga de där ynka 9 minutrarna var som det tog att genomföra passet.
Såhär såg passet ut:
1xhängstyrkefrivändning
1xstyrkefrivändning
1xfrivändning
Ovanstående tre övningar i tre set
Sedan:
6 burpees med hopp över skivstång
20 sidhopp över skivstången
30 sek vila
Och så från början igen - totalt 4 varv

Den där vilan var till för att orka göra snygga frivändningar igen men ärligt talat hade jag ingen aning om vad jag höll på med under sista varvet. Med en puls på max är det svårt att tänka teknik och den där vilan som Erika fnös lite åt innan passet var minst sagt efterlängtad när den kom.

Innan själva passet tränade vi teknik i marklyft, frivändningar och ryck. Låt mig säga såhär: det kan hända att jag gör ett återbesök på lyftintropasset - väldigt mycket att tänka på och försöka överföra till en känsla i kroppen.

Men kul! Det är skönt att vara tillbaka i träningslivet igen!

3 kommentarer:

  1. Ja det är galet hur mkt det påverkar en att inte få träna! Mitt i härligaste träningstid i juni-juli led jag av återkommande halsvirus och fick knappt träna alls. Jag var dessutom långledig.

    Den sortens styrketräning låter både svettig och utmattande för musklerna, kul!

    SvaraRadera
  2. Jag tar tillbaka allt. Allt. Man ska inte lyssna på mig.

    SvaraRadera