20 januari 2011

"..så här bra har jag inte spelat på väldigt länge"

Glad efteråt trots förlust..

Tyvärr kommer inte citatet ovan från min mun utan från min motståndare på tennisbanan igår. Det blev förlust för min del men med tanke på att jag inte hållit i ett racket på en månad så ger jag mig själv godkänt. Det var åtminstone inte mina dumma tankar som hindrade mig från att vinna..

Jag gjorde helt enkelt för många enkla misstag (så som det lätt blir när man inte spelat på ett tag) och min motståndare spelade riktigt bra. Trots förlusten och stundtals en viss frustration från min sida så var det en väldigt rolig match med många bra och snabba dueller.

Men hur kommer det sig att jag så ofta får höra från mina motståndare att de sällan spelat så bra som mot mig? Är det dags att ta till psykningarna så att det inte blir lika kul att spela mot mig kanske?

2 kommentarer:

 1. Men åh! Det är ju för att du är ett BRA motstånd! Jag är helt säker på att du redan vet att man generellt spelar bättre mot ett bra motstånd än ett dåligt, right? Kanske är det så att du får motståndarna att höja sig ett snäpp. Vinner man ändå är det klart att man känner sig nöjd.

  Ibland känner jag att vi spelat skit (beachvolley inte tennis..) men ändå vunnit, men kanske snarare på motståndarnas misstag och inte mitt eget bra spel... Ibland spelar man skitbra men förlorar ändå, klart man blir besviken, man förtjänade ju en vinst, men det är ju ändå roligare att spela bra än dåligt oavsett poäng på nåt sätt.

  Nu skrev du iofs att du gjorde enkla misstag, om det istället fick motståndaren att känna sig bra så får du bjuda på det bara och konstatera att hon kanske inte gjorde en så bra spelanalys:)

  Från en idrottare till en annan :)

  SvaraRadera
 2. Såklart att man höjer sig om man spelar mot någon bra/jämnstark person! Det gäller ju inom alla idrotter.

  Bra att du jobbar med tankeverksamheten! Det behöver jag med göra. Det gör verkligen skillnad om man får ordning på sina negativa tankar.

  SvaraRadera