3 december 2011

10 km och surdegsbak

Vaknade till en skönt oplanerad lördag. Satte igång brödbaket, satte på mig vintertightsen för första gången för säsongen och gav mig ut på en skön jogg runt Djurgården. Långdistansträningen har fått stå tillbaka lite för styrketräning och crossfitens intensiva konditionsträning på sistone men nu är det snart skidsäsong och då gäller det att orka längre tid än 10 minuter..

Det var ovanligt lugnt ute, kanske gjorde det halvtrista vädret sitt till, kanske är det julstöket som håller folk inne. Lyssnade på klarinettisten Martin Frösts underhållande sommarprogram och blev ordentligt inspirerad till att lyssna mer på klassisk musik. Vintertightsen borde jag nog dock ha lämnat hemma och sparat till minusgraderna. Trots ordentlig vind och bara två plusgrader var tightsen alldeles för varma.

Kan för övrigt rekommendera kombinationen surdegsbak och löpning. De timmar det tar för degen att jäsa passar utmärkt för träning och när man väl är inne igen dröjer det inte länge innan man får njuta av nybakt bröd. Effektivitet och livskvalitet på samma gång - det gillas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar