4 december 2011

Söndagsryck!

Bästa gänget framför den berömda whiteboarden

Lite seg på söndagsmorgonen men med siktet inställt på Crossfit och efterföljande lunch med en kompis. Himla bra grej det där om det känns lite svårt att komma iväg till träningen - boka in en dejt efteråt så blir det svårare att banga och dessutom får man en fin belöning efter avklarat pass.

Efter promenaden till Nordic hade jag vaknat till liv och möttes av en whiteboard som avslöjade att det skulle bli tungt idag. Tungt och tekniskt krävande. Inget söndagsmesande med andra ord.

Vi inledde med teknik/styrkedel i ryck där målet var att sätta pers men där jag ägnade tiden åt att nöta teknik istället. Ryck är utifrån min och många andras åsikt det mest komplexa olympiska lyftet. Inte nog med att stången ska från marken till ovanför huvudet i en enda rörelse, man ska dessutom hinna "sätta sig" under stången, alltså landa i en djup knäböj med stången på raka armar ovanför huvudet. Snabbhet och explosivitet är ett måste. Inte enkelt alls och kräver en hel del mod. Idag var vi många som hade problem med att hinna under stången och fick därför specialträna på att bli snabbare i rörelserna. Riktigt bra!

Och så dagens metcon som framkallade rejäl mjölksyra i benen:

3 varv av:
5 ryck
10 Overhead Squats (knäböj med stången på raka armar ovanför huvudet)
10 Back Squats
20 boxhopp
5 lateral burpees (burpees utan armhävning med hopp över stången)
30 sek vila

Kände mig riktigt nöjd efteråt! Gick därifrån med en känsla av att jag blivit säkrare i rycken och hade fått jobba ordentligt i metconen. Och energinivån var minst dubbel så hög som innan passet. Det är så Crossfit funkar. Otroligt tillfredsställande träning.

Kolla in videon ungefär 5 minuter in så ser ni hur det där rycket ska gå till.

1 kommentar:

  1. Vad kul och vad duktiga ni är som kör på med nya, kreativa upplägg stup i ett!

    Själv blir jag avundsjuk... har haft halsont i snart en vecka och blir helt stissig av att läsa om "alla andras" roliga träningsupplevelser... men kan ändå inte låta bli såklart! :)

    SvaraRadera