1 december 2011

Slappt och skönt

Har kommit in i något slags jullunk. Ja jag vet att man förväntas vara stressad och uppe i varv inför allt som måste(?) göras inför julen men det där har jag aldrig förstått mig på. För mig är julen förknippad med lugn och ro och mycket tid för att göra ingenting. Vem är det som hittat på alla "måsten"? Jag vägrar måsten och det går alldeles utmärkt.

Så nu är mitt jullugn alltså här. Ett antal veckor för tidigt kan man tycka. Det enda jag vill är att vara hemma utan krav och bara läsa och äta bullar. Den viljan går ju dock inte riktigt ihop med att ha en yrkesverksam karriär så då får man hitta en gyllene medelväg så att säga.

Idag innebar det att jag ägnade lunchen åt att sitta på bibblan och läsa tidskrifter och äta choklad. (självklart åt jag en vanlig lunch innehållandes riktig mat först - ingen efterrätt utan att ha ätit upp maten) Inte riktigt samma sak som bulle och bok hemma i lugnet i soffan, men riktigt bra ändå. Vardagslyx.

Av en slump hade både Filter och Vi läser reportage med Jonas Karlsson, en av mina absoluta favoriter både på teaterscenen och författarmässigt. Choklad och Jonas - det är vad jag kallar kvalitetslunch.

1 kommentar:

  1. Det låter som att du absolut förtjänade den lyxlunchen!

    SvaraRadera