29 december 2011

Förväntansfull

Det är med en känsla av pirr i magen jag idag gör min sista heldag på jobbet inför en veckas ledighet som kommer att innehålla längdskidåkning i alla dess former. Förmodligen tills det står mig upp i halsen. Tills dess jag är på plats i Grövelsjön kollar jag livekartan över vilka spår som är spårade och konstaterar att möjligheterna till omväxlande skidåkning ökar för varje dag som går.

En veckas skidsemester väntar alltså, eller träningsläger kanske är mer korrekt att säga även om vissa i semestergänget förmodligen skräms bort av just ordet träningsläger och jag därför är smart nog att prata om skidsemester. Nåja, låt oss kalla det skidsemester. Jag ser det som ett träningsläger och träningsläger är ju som ni kanske förstått vid det här laget en av mina absoluta favoritsysslor. Bättre än skidsemester.

Älska att gå upp tidigt för att få komma ut och träna, äta sin havregrynsgröt och valla skidorna,  älska att se solen gå upp och känna den där krispiga vinterluften som biter sig in i kinderna, älska lunchen i stugan där det fylls på med energi och värme och kanske en powernap på det, älska att vara ute i skymningen och komma tillbaka från eftermiddagspasset med den där fantastiskt sköna trötthetskänslan i kroppen och veta att det nu bara är vila och mat som återstår. Mys framför brasan. En varm dusch. Efterrätt. Tidigt sänggående.

Som extra krydda råkar det ju den här veckan köras Tour de Ski, så mellan skidpassen kommer vi att få en massa inspiration av de riktiga proffsen. Skidåkning och skidåkning - vilken fantastiskt bra kombination.

5 kommentarer:

 1. Åh vad avundsjuk jag blir då jag läser detta inlägg :), känner bara hur det värker i kroppen efter att få skida, skida, skida just nu. Att du dessutom lyckas kombinera det med TDS är ju som en dröm! :) Du kommer att ha det alldeles fantastiskt :) :)

  SvaraRadera
 2. Förutom att jag inte tänker gå upp SÅ tidigt (har kollat solens upp- och nedgång och det ser lovande ut :) instämmer jag i allt! :)

  SvaraRadera
 3. Erika: Nej du slipper ju valla skidorna på morgonen så där tjänar du en kvart. ;-)

  SvaraRadera
 4. Kunde inte sagt det bättre själv! Jag åker också i morgon, men till en annan plats i Dalafjällen. Dalarna it is!

  SvaraRadera
 5. Åh det låter helt underbart!

  Hoppas ni får många fina skidturer! :)

  SvaraRadera