21 mars 2012

Axlar, axlar, axlar

Fick tidigare i veckan en förfrågan från min kompis Frida som åker Vasaloppet så snabbt att jag inte hinner blinka och som har en råstyrka som heter duga om att visa henne lite axelövningar på gymmet.

Skrev ner några övningar, skrev ner några till och slutade på 21 stycken. Hoppsan. Inte riktigt meningen att det skulle bli så många men variation förnöjer ju. Sägs det. Eller förvirrar.

Så igår gick vi till Friskis City gym som till en början var fullsmockat men vi lyckades ockupera en bra fri yta och där hängde vi resten av kvällen. Blandade komplexa övningar som involverar axlarna - Turkish Get Up, thrusters, Sumo Dead Lift High Pull osv, till mer isolerade övningar (även kallade tråkövningarna av mig) som hantellyft åt sidan och framåt, drag till hakan osv.

För mig var det här en bra mjukstart på styrketräningen. Jag visade och gick igenom teknik men vrålkörde inte direkt. Men så fick jag syn på gummibandet! Friskis City har skaffat gummiband till chinsräcket (något jag lämnat önskemål om i förslagslådan) och jag blev lite till mig i trasorna. Äntligen kan jag träna chins på riktigt även på mitt lunchgym. Så då var jag ju förstås tvungen att testa och när vi ändå var igång så kunde vi ju lika gärna även köra dips med gummiband. Gummibandet underlättar verkligen att gå ordentligt djupt i dipsen - testa!

Jag instämmer med Erika - Friskis är grymt. Hög kvalitet, lyssnar på medlemmarna och hänger med i utvecklingen. Färre maskiner och mer fria ytor. Armgångsräcken i taken, romerska ringar osv.

Hur tar man en spännisbild utan att bryta ihop av flams? Här med Erika vid ett annat tillfälle..


4 kommentarer:

 1. Vackert... Väldigt vackert ... :)

  Ska vi göra overhead squats när du är hemma igen? Nu vill JAG ha en dejt på gymmet tack!

  SvaraRadera
 2. Erika: Klart vi kan! Är luncherna körda för din del eller hur ser det ut? Och till dess hoppas jag att jag är fullt frisk så jag slipper mesträna.

  SvaraRadera
 3. Vad bra att du gillade videorna med armhävningstipsen, jag tycker också att de är grymma! Finns även videos från Naka athletics om L-sit, burpees, muscle-ups mm. mm. Kul att du kör på Friskis ibland också! :)

  SvaraRadera
 4. Luncherna funkar - om vi är effektiva :)

  SvaraRadera