14 mars 2012

Stockholm Trail

Äntligen ytterligare ett terränglopp till Stockholm!

Jag fullkomligen älskar att springa Tjurruset vilket ni kanske vet vid det här laget. Men utöver det loppet så är det tråkigt nog väldigt tomt på terränglopp i Stockholm. SpringCross finns ju men det tycker jag ligger lite tidigt på säsongen, och Lidingöloppet förstås, men därutöver - nada.

Men nu startar Salomon Trail Tour ett nytt lopp - Stockholm Trail - som går av stapeln den 30 juni med start vid Globen. Loppet finns över tre distanser: 21, 10 och 5 km.

Såhär beskrivs loppet:

Stockholm Trail är tävlingen för alla som gillar utmaningar. Med start och mål vid Globen City, varvningar i Hammarbybacken och slingor i Nackareservatets vackra omgivningar är detta den ultimata utmaningen för dig som vill uppleva den urbana Stockholmsskogen. Vi vill bjuda på det bästa av Stockholm under den ljusa svenska sommarkvällen. Tävlingen är en del i Salomon Trail Tour.

Enligt de riktlinjer som lyfts fram av Salomon Trail Tour, dvs. 20-30 % skog eller stig, 60 % singeltrack och 10-20 % i obanad tuff terräng. Det skall gå snabbare att springa än att cykla Mountainbike.


Jag säger yippieyeyyey och tänker springa 10 km - vad springer du?


7 kommentarer:

 1. Grattis! Borde heta Ulrika-loppet :)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset! Det låter som ett roligt lopp, blev lite sugen nu och tidpunkten är bra! 10:an låter mest jag också!

  SvaraRadera
 3. Vansbro terrängmarathon Ulrika!!! :D

  SvaraRadera
 4. träningslyckan: Ja! Vore jättekul om du också sprang ju!
  Jonna: Ja det verkar grymt ju! Men ligger så tokigt till tidsmässigt med tanke på min semester och så. Kanske funkar bättre nästa år.

  SvaraRadera
 5. Åh vad kul det låter! Jag fick i slutet av förra året en startplats i Tjurruset som födelsedagspresent men nu kommer jag inte kunna ställa upp i det och Stockholm Trail kommer inte heller funka, surt för jag har länge längtat efter att få springa ett tufft terränglopp...

  SvaraRadera
 6. Men Limsjön marathon då!? :)

  SvaraRadera
 7. Jonna: Ja jag är sugen på ditt fina lopp! Brukar dock alltid åka till sommarstugan över kristi himmelsfärd. Ska se om jag kan lyckas tänka om utan att bli alltför sentimental. :-)

  SvaraRadera