6 mars 2012

Fokus - crossfit och löpning!

Har under den senaste tiden börjat tröttna ordentligt på mitt hattande mellan träningsformer. Lite tennis, lite yoga, lite gymmande, lite crossfit, lite löpning, lite kajak, lite skidåkning, nå'n boxklass här och nå'n stavgångstimme där.

Och visst - jag tycker att det är kul att träna en massa olika saker, men med icke-väljandet följer också en viss frustration. Frustration över att jag aldrig hinner träna tillräckligt för att utvecklas som jag vill. Tiden räcker inte till. Jag har skrivit om det här tidigare men då kommit fram till att jag accepterar att utvecklingen inte går så snabbt som den skulle kunna göra med rätt fokus. Men nu har jag alltså tröttnat.

Jag blir nyfiken på att se vad som skulle hända om jag la mer fokus på någon träningsform och prioriterade ner de andra. Här kanske jag ska passa på att inflika att det här med resultat inte är min främsta drivkraft för att träna, men det är oerhört motiverande att få svart på vitt att jag orkar lyfta tyngre, springa snabbare eller vinna fler tennismatcher. Jag är trött på träna-för-att-ha-kul-och-må-bra-träningen och vill träna mer målfokuserat.

Att välja ut enbart en träningsform känns dock som ett alltför stort steg, men två, det borde ju vara möjligt.

Så nu gör jag ett experiment: mellan mars och juni är det fullt fokus på löpning och Crossfit. Det betyder inte att ni inte kommer att få se mig spela tennis, paddla kajak eller yoga, men det betyder att jag prioriterar löpning och crossfit högst och att de andra träningsformerna får finnas till i mån av tid.
 Mer av det här...
.. och det här

Mer konkret lyder målet såhär:

Från och med mars till och med juni ska jag träna 40 crossfitpass och springa 40 mil.

4 månader, 40 pass, 40 mil. Snygga siffror. Och ett mål som är fullt möjligt och rimligt att uppnå men som innebär en ökad träningsmängd inom just de här träningsformerna än jag normalt sett uppnår.

Som en extra bonus kommer sommarformen att sitta som en smäck lagom till semestern.

Till min hjälp för att hålla koll på hur jag ligger till har jag lagt upp målen på Funbeat. Hittills såhär 6 dagar in i utmaningen ligger jag så gott som i fas. Bra början.


3 kommentarer:

  1. Vad kul! Det där är tankegångar jag brottas med då och då... det är svårt att hitta en balans i "hattandet". Jag har också en "utmaning" för mig själv på gång, det verkar vara ett riktigt utmanings-flow i bloggvärlden nu! :D Lycka till med träningen!

    SvaraRadera
  2. Låter som ett kul och peppande upplägg, kör hårt! :)

    SvaraRadera
  3. Fina mål, det här gillar jag!

    SvaraRadera