9 mars 2012

Nya löparpjuck

Mina gamla Asics Nimbus har sedan jag köpte mina älskade Inov-8 X-Talon känts väldigt väldigt klumpiga och tråkiga att springa i. I Nimbusen känner jag mig som en elefant i X-Talon som en gasell. Eller well, gasell är kanske lite överdrivet men det är stor skillnad. Mycket större än jag kunde tänka mig.

Men med min bakgrund med plantar fasciit och liknande så skulle det ju vara lite halvklantigt att helt gå över till ett par odämpade relativt platta terrängskor bara sådär. Hur gärna jag än vill. Så när det nu var dags att byta ut Nimbusarna efter lång och trogen tjänst så tänkte jag mig ett par mängdskor men ett par lite "roligare" sådana med en nättare känsla. Ett par skor som jag mest kommer att springa på grus och på stigar med men som ska klara några mil på asfalt också utan problem.

Resultatet blev ett par Adidas Supernova Glide 4. Har inte haft några Adidas tidigare men de här var klart skönast av alla skor jag testade. Fick fantastiskt bra hjälp från Andrea på Löplabbet Tjej på Kungsgatan. Hon förstod direkt vad jag var ute efter.

Skorna fick göra premiär redan igår kväll. Nya grejer kan helt klart öka inspirationen. Och skorna kändes så mycket bättre att springa i än Nimbusarna. Mycket skönare, lättare känsla. Kul!

Idag känner jag mig lite mer förkyld igen. Men om jag får bestämma är den känslan snart bortsoven och jag kan förhoppningsvis vara i farten igen alldeles snart. Med de här finingarna på fötterna.

6 kommentarer:

 1. Älskar mina Supernovas! (Men har för mer pronation än dina). Trevlig helg gasellen!

  SvaraRadera
 2. Kul med nya skor. Slår det mesta faktiskt :) . Jag har också gått över från asics till adidas för ett par år sedan. Love them!

  SvaraRadera
 3. Vad roligt! Jag vill också köpa nya! Pronerar du?

  SvaraRadera
 4. Gillar Adidas och gillar Asics, har mest använt det sistnämda men funderar faktiskt också på ett par Adidas nu då jag ska köpa nya i vår. Undrar också om du pronerar?

  SvaraRadera
 5. Snorkkis: Kul! Det verkar vara ett vinnande koncept. :-)

  Andréa: Ja, riktigt nöjd! Nu ska jag bara bli av med förkylningen så jag kan prova dem igen..

  Jonna och Träningslyckan: Ja jag pronerar, dock inte lika mycket som jag gjort tidigare konstaterade jag nu när jag testade på Löplabbet. Men jag har iläggssulor som är gjutna efter mina fötter vilket innebär att jag har neutrala skor och sen tar sulorna hand om pronationen. När jag kör i terrängskorna struntar jag dock i iläggssulorna och tänker att det inte blir riktigt samma grej när det är ojämnt och mjukare underlag. Har funkat hittills.

  SvaraRadera