24 april 2012

100 pullups senare..

Sitter här med smått trasiga händer efter gårdagens Crossfit. Men det var det värt. Och jag blir mest bara glad åt lite skråmor här och där - det är ju ett bevis för att jag jobbat hårt. Och den som jobbar hårt gör framsteg och når resultat.

Igår gjorde vi en himla massa pullups i specialvarianten Chest To Bar vilket innebär att bröstet ska nudda stången, alltså krävs ännu mer dragrörelse och att komma högre i pullupsen än vanligt.

Vi började med att göra dem strikta, dvs utan att ta hjälp av fart och kippande och varvade de olika greppen - tummar utåt/tummar inåt. Tummarna utåt är som vanligt betydligt enklare. Gjorde 5 set om 3 reps och tog hjälp av gummibanden.

Se'n var det dags för passet - ett kul och omväxlande pass med högt flås.

Varannan minut, i 14 minuter, inom minuten, alternera följande varv:
Varv 1:
5 Hängstyrkefrivändning (25kg)
4 Chest To Bar pull-ups (med tummar utåt)
3 Burpees

Varv 2:
4 Frivändningsdrag/clean high pull (clean high pull – minst till bröstbenet) (25kg)
3 Chest To Bar pull-ups (med tummar inåt)
15 Double-unders

Jag hann drygt 12 varv vilket innebär ytterligare 84 CTB pullups. Gjorde dem med gummiband förstås men galet nöjd ändå med att sätta 100 pullups utan problem. Minns när allt över 50 var en omöjlighet, hur tjockt gummiband jag än hade.

Även frivändningarna kändes relativt lätta och jag hade betydligt bättre teknik än sist. Borde nog ha höjt vikten något men frivändningsdragen kändes tunga att göra med mer vikt.

Well, en endorfinhög dag hursomhelst - intervaller + crossfit visade sig vara en riktigt bra kombination.
Gänget som får mig att orka mer än jag tror är möjligt..


2 kommentarer:

  1. Vad bra du är, stark och snabb! Kul med utveckling! Blir det några löptävlingar framöver? Ser fram emot rapportering fr Svalbard härnäst, heja heja!

    SvaraRadera
  2. Galet stark! Så imponerande och inspirerande!

    SvaraRadera