17 april 2012

Stick to the plan

Glad och nöjd över att jag tog mig ut på den där planerade morgonjoggen i morse. Normalt sett är jag som en robot på morgonen, har jag bestämt mig för morgonjogg så är det bara på med kläderna och ut. Inga funderingar på att det är varmt och skönt i sängen eller andra dumheter. Just do it! Utan tanke. Och fem minuter senare har jag vaknat och tycker att det här måste ju vara det bästa sättet att starta morgonen på.

Men i morse var det annorlunda. Började tveka. Undrade varför jag pressar mig själv som jag gör emellanåt. Jag var ju trots allt på Crossfit igår kväll där det ingick löpning, och ikväll är det Crossfit-dags igen. Vad är meningen med allt det här kämpandet? Sliter jag för hårt? Kanske skulle det vara smartare att få sova en halvtimme till? Men så tänkte jag på planen.. att jag har vilodag imorgon och att jag därför utan problem klarar två pass idag. Och jag vet ju att de där tankarna på morgonen inte står för något slags förnuft utan enbart lättja. Förnuftet har jag ju redan använt för att skapa planen. På morgonen ska det inte tänkas, bara göras. Självklart ångrade jag mig inte en sekund när jag väl kom ut. Det var tyst och stilla och morgonjoggen genomfördes lugnt och långsamt. Helt enligt plan.

Apropå plan så ser veckans plan ut såhär.

Måndag: Kväll - Crossfit (1h)
Tisdag: Morgon - Jogg (5 km), Kväll - Crossfit (1h)
Onsdag: VILA
Torsdag: Kväll - Löpning, kvalitetspass
Fredag: Kväll - Tennismatcher (2h)
Lördag: VILA
Söndag: Förmiddag - Crossfit (1h) alt. Löpning, långpass, Kväll - Tennismatch (1h)

4 kommentarer:

 1. Skön vecka! Jag tror att vi alla tvivlar ibland. Varför gör jag det jag gör? Är säkert nyttigt med de tankarna också att varva med!

  Jag älskar konceptet med morgonjogg. Älskar även mitt varma duntäcke med pälsboll dock. Tur att det finns sju dagar hehe.

  SvaraRadera
 2. Morgonjogg är ju så underbart! Är just nu skadad så jag saknar det ..

  = )

  SvaraRadera
 3. Skönt med morgonlöp! Jag funderar på att dra en i veckan :)

  SvaraRadera