23 april 2012

5x900 m på lunchen

Dags igen för lunchlöpning med kollegorna. Som vanligt var vi ute på Djurgården där vi idag fick slåss om intervallutrymmet med Running Sweden som var ute med ett stort gäng. Idag kände jag mig inte riktigt laddad utan snarare lite seg och kände mer för att gå ut och leka än att tokköra intervaller.

Malin gav oss idag två val: 5x500m eller 5x1000m. Jag tänkte att 5x500 räcker gott och väl för mig eftersom jag förhoppningsvis ska på Crossfit ikväll också (har reservplats 1 - kom igen och avboka nu!). Som vanligt gav sig snabblöparna iväg i ett tokigt tempo. Det är svårt att inte dras med och första varvet gick lite för fort för att vara optimalt. Jag förstod också att det här inte kunde vara några 500m eftersom jag klockade första varvet på 3:45.. och nog för att jag inte är snabb men sååå långsam är jag inte.

90 sek ståvila och så på't igen. Andra varvet gick tungt. Tempot gick ner och jag kände effekten av att ha sprungit lite för snabbt på första. Tredje varvet började det kännas bättre, hittade ett bra tempo som jag sedan kunde hålla de tre sista intervallerna. Ett tempo som var pissigt jobbigt men som jag kunde hålla varvet ut.

Tyvärr hade jag ingen rygg att följa då jag är nå't slags mittemellanlöpare. Känner mig inte tillräckligt snabb för att hänga med snabbgänget (där tempot låg på 3:10min/km) men är snabbast i det lugnare gänget.

Efteråt fick vi höra att Malin tydligen tänkt fel och att varvet vi sprang inte alls var 500 utan 900 meter.. Det gjorde ju bara insatsen desto bättre. 4.20-4:40-tempo under totalt 4,5 km är jag helt klart nöjd med. Och återigen stundtals uppe på 97% av maxpuls. Bara att fortsätta så. Känner hur jag blir starkare och snabbare för varje gång.

Vem vet, kanske jag snart får självförtroende nog att köra med snabbfotingarna.

3 kommentarer:

 1. Du ÄR en snabbfoting. Kan vi inte bara enas om det nu?

  :)

  SvaraRadera
 2. Jaa håller med Erika!! Snabbt jobbat!! Snyggt!!

  SvaraRadera
 3. Hmm, jag är inte övertygad än, men det närmar sig. Och tack för era ord! De får mig lite närmre känslan av att vara snabb.

  SvaraRadera