10 maj 2012

Anmäld till Stockholm Trail

Som svar på Jonnas fråga om det blir några löpartävlingar framöver så säger jag JA. Igår anmälde jag mig till Stockholm Trail, 10 km terränglopp. Loppet går lördagen den 30 juni och ingår i Salomon Trail Tour.

Känns som att löparformen går stadigt framåt men har lagt mer fokus på snabbhetsträning än på terräng på sistone så nu är det dags att byta ut flacka Djurgården mot kuperade LillJansskogen och Norra Djurgården. Det är ju terräng jag gillar bäst, men nu på sistone har jag även börjat gilla det här med snabba intervaller och känslan att jag faktiskt blir snabbare och snabbare. Och kanske framförallt - att jag klarar att springa på hög puls betydligt bättre än tidigare. Ett tecken på god form.

Det här med att skära ner på övrig träning och fokusera på Crossfit och löpning var ett riktigt bra beslut. Känner mig inte längre stressad över att jag inte hinner med den träning jag vill och ser hur resultaten börjar visa sig både i löpning och Crossfit. Med resultat följer motivation. Behöver inte heller tänka lika mycket på vad jag ska träna och hur jag ska få till de där optimala träningsveckorna utan det blir mer naturligt när jag bara har Crossfit och löpning att välja på.

Är dock lite sugen på ren styrketräning igen - nöta lyft, böj och pressövningar, men tänker att det får bli ett höstprojekt när löpningen trappas ner.

4 kommentarer:

 1. Låter kul med ett terränglopp!

  Du verkar vara i en fin löpform! Härligt!:)

  SvaraRadera
 2. Fasen vad härligt!! Jag kör på löpning och cykel, men är jäkligt sugen på Crossfit iofs. Det ska bara komma till Norrpan :)

  SvaraRadera
 3. Smart, och kul med terrängtävling! Jag satsar på Vansbro...

  Åh, önskar jag varit lika smart som du och bestämt mig tidigt för att bara satsa på två saker. Det blir väl visserligen så nu med, cykel löpning, men hade ju kanske varit bättre att ha haft en styrkefokuserad del och en kondotionsfokuserad del (gren) istället för två konditionsidrotter.

  SvaraRadera
 4. Låter väldigt kul med ett terränglopp! Önskar det fanns mera terränglopp här, trivs bättre på det underlaget än asfalt. Ditt upplägg låter också jättebra, det känns verkligen som att du har hittat det som passar DEJ, härligt!

  SvaraRadera