2 maj 2012

Svalbard - I'm in love

Ni vet hur man brukar säga: "det här blir ett minne för livet"..

Den här gången är det så sant som det aldrig tidigare varit. Svalbard bjöd på upplevelser som jag aldrig kunnat föreställa mig och jag överdriver inte när jag säger att själva loppet - Svalbard Ski Marathon är något av det coolaste och mest minnesvärda jag någonsin gjort. Obeskrivligt vackert och total absolut lycka över att få leva och ha möjligheten att uppleva naturen i sin ursprungliga form. Utan människors inblandning. Jag återkommer med fullständig rapport inklusive bilder från loppet när jag samlat mig något...

Redan under inflygningen (tänk midnattssol, klarblå himmel och så bara en massa snötäckta toppar överallt - inget annat) tänkte jag att nu är resan betald. Går inte att jämföra med något annat och måste upplevas.

Utöver skidloppet hann vi även med hundspann i strålande sol, en minst sagt spännande skotertur i totaldimma till den ryska gruvbyn som kändes mer som ett koncentrationsläger än en by att leva i och ett antal fikor på Longyearbyens i princip enda fik.  

Hemma igen längtar jag efter nya äventyr (en långvandring kanske?) och har fått ett skidsug som heter duga såhär lagom till att våren just anlänt med kraft. Kollegorna pratar om att jag låter frireligiös och det är ungefär så det känns. Jag är inte helt nöjd med att byta ut understället mot strumpbyxor och kjol och jag känner mig betydligt mer hemma i orörd natur än på Stureplan. Som tröst ger jag mig ut och springer i skogen ikväll. En långsam anpassning till civilisationen kan inte skada.

Vy över Longyearbyen

3 kommentarer:

 1. WOW! Det är så himla kul att läsa om era fantastiska upplevelser (Erika också) och ser fram emot att se mer bilder.

  Jag såg den svenska nya filmen som utspelade sig på Svalbard och tänkte på er.

  SvaraRadera
 2. Åh det låter helt fantastiskt! Häftigt!

  Ser fram emot att höra mer om äventyret!

  SvaraRadera
 3. Måste också skriva race report när jag fått lugn och ro!! Ska även sålla bland bilderna, fixa till ngr och lägga upp i olika kanaler :)

  SvaraRadera