29 maj 2012

Sjukt rolig styrketräning

Är galet pepp på styrketräning för närvarande. Det är ju så himla himla roligt

I söndags hittade vi ett utegym i Ursvik där vi lekte efter orienterandet. Kände mig som ett barn på nytt när vi bara testade runt och gjorde det som föll oss in. Kipping pullups, L-pullups, handstående, armhävningsteknik, toes to bar osv. Helt utan plan, precis på samma sätt som man var ute och lekte som barn. Total frihet. Ok att det fanns en viss frustration över mina kippade pullupsen där det känns som att mitt huvud hindrar mig mer än kroppen, men i övrigt bara riktigt, riktigt kul.

Igår fick jag med mig en kollega för att träna teknik på gymmet. Har återhämtningsvecka den här veckan så då passar jag på att köra lite lugnare och nöta teknik snarare än lyfta tungt. Det var väldigt lite folk på gymmet vilket uppmuntrade till lek. Började hyfsat seriöst med tekniknötande i frivändningar. Kändes så pass bra att jag blev sugen på att testa tyngre vikter, men lyckades hålla mig själv tillbaka. Lugn vecka var det ju.

Efter vändningarna körde vi explosiva marklyft. Tycker att jag är onödigt seg på väg upp i marklyftet så nu var det fullt fokus på snabbhet. Lättare vikter och snabbt, snabbt snabbt. Lyckades få in känslan att vikterna studsar mot marken - skön känsla!

Så till dagens höjdpunkt - handstående armhävningar. När man väl hittar känslan är det sjukt kul. Igår gick det katastrofdåligt till en början men så kom min kollega (som är grym på just handstående armhävningar) på att jag förmodligen stod för nära väggen. Jag fick liksom ingen balans för att kunna kicka mig upp. Testade med att stå längre ifrån och då var känslan en helt annan! Lyckades få till tio i rad som mest utan att ramla ner - helt klart rekord! Kul värre. Och träningvärken i axlarna kommer snart att vara ett faktum.

Vi hade svårt att slita oss från gymmet så testade lite turkish-get ups, bottom-uppressar med kettlebells (super för axelstabilitet), svingar, frontböj, ringdips, mage i TRX och lite annat smått och gott innan vi gav oss. 90 min lek med inslag av styrketräning och hade kunnat fortsätta lika länge till.

Nu längtar jag till hösten när jag ska lägga in mer strukturerad styrka i träningsprogrammet. Jag ska bli stark. Stark på riktigt.


2 kommentarer:

  1. ÅH det är så kul och läsa om din träning. Inspirerande!! Du ÄR sjukt stark!!

    SvaraRadera
  2. men åh vilken kväll och vilket flow du har! härligt!

    SvaraRadera