23 maj 2012

Annie som återhämtning

Bra dag det här! Lyckades vända en seg och omotiverad start på dagen till att nu på kvällen känna mig pepp på det mesta. Hur det gick till? Lite sammanträffanden här och där, lite flyt och så ett bra träningspass på det.

Ok att jag helst av allt är utomhus för närvarande, men jag drar mig inte för att gå in och köra en timmes Crossfit. Det är skönt att få sätta streck för arbetsdagen genom att ge allt rent kroppsligt och dessutom ger det extra motivation att veta att jag får träffa Crossfitkompisarna och både få leka lite och peppa varandra mot nya höjder. Stämningen som sagt, det är en helt unik stämning och sammanhållning i Crossfitvärlden. Jag känner mig hemma.

Körde mitt andra Crossfitpass för veckan idag och det var ovanligt lätt. Är återhämtningsvecka den här veckan i gymmets planering så dagens pass bestod av teknik i stöt (frivändning + split jerk) och sedan benchmarkpasset Annie.
Annie ser ut som följer:
50-40-30-20-10 av:
Double Unders
Situps

Alltså: Gör 50 double unders, fortsätt med 50 situps, 40 double unders, 50 situps osv ner till 10 av varje. Inte så jobbigt alls även om det förstås känns i magen mot slutet. Så skaffa ett hopprep och kör. Min tid att slå: 7:29. Och använd en matta - skavsår vid svanskotan är långt ifrån skönt. Trust me.


Att det är återhämtningsvecka märktes dock inte alls i måndags då passet var galet vidrigt flåsigt och även tungt för armarna.. möjligtvis lite på grund av att jag inte orkade tänka teknik i frivändningarna och därmed bicepscurlade upp dem lite osnyggt. Nåja.
Måndagens pass i siffror:
4 varv av:
16 pullups
12 boxhopp
8 burpees
4 styrkefrivändningar (30kg)
30 sek vila

Det här fightingfacet säger det mesta om hur det kändes..2 kommentarer:

  1. vad grymt du kör! Heja heja!

    SvaraRadera
  2. Låter så härligt jobbigt att befinna sig i crossfitvärlden!:)

    SvaraRadera