22 maj 2012

Utelängtan och orientering

Helgen på landet har fått min utelängtan att nå oväntade nivåer. Det kan ju bara inte vara meningen att vi ska sitta inne och jobba 8 timmar om dagen när naturen fullkomligen skriker på oss att komma ut och lockar med såväl fågelkvitter som en färgkavalkad av alla blommor och träd.

Jag försöker att göra vad jag kan för att få så många timmar ute som möjligt. Tar morgonpromenader/joggar, går eller cyklar vart jag än ska och planerar helgaktiviteter som innebär en massa utetid. Till helgen tänker jag för första gången på sisådär 15 år testa orientering. Sara skrev ju igår om att hon tror att orientering kommer att bli nästa trend och märkligt nog hade jag just varit och hämtat ut kartan för Naturpasset i Ursvik.

Naturpasset är Svenska Orienteringsförbundets satsning för att få fler att testa orientering. Orienteringsklubbar runt om i landet har placerat ut kontroller som sitter uppe under en viss period och så är det bara att hämta ut en karta och testa när det passar en själv och utan tidtagning. Bra initiativ tycker jag som tyckt att det verkat lite krångligt att behöva bege sig till en tävling bara för att få testa på orientering igen.

Eftersom jag älskar att springa i terräng och allra helst obanat så borde ju orientering passa mig. Så vi får väl se. På söndag sker premiären. Plus på utekontot kommer det ju att bli hursomhelst.

Tillsvidare bjuder jag på bilder från helgens löpning. Vore jag lika cool som Jonna så är det här jag skulle hålla mitt marathon.

6 kommentarer:

 1. Vilka fantastiska bilder! Naturen är en medicin för sig. Härligt att suga in alla intryck, använda alla sinnen. Det är njutning!

  Låter kul med orientering!

  SvaraRadera
 2. Orientering alltså... Kanske dags att anmäla sig till AIM ;)

  SvaraRadera
 3. Lina: Visst är det så. livet på en pinne. :-)
  Erika: haha. jag tänker snarare på BAMM30 nästa år. Så slipper jag cykeln. ;-)

  SvaraRadera
 4. Vackert! Var är detta?

  SvaraRadera
 5. Evert: Ja men visst är det! Bilderna är från Hasselö och Sladö i Tjust Skärgård utanför Västervik.

  SvaraRadera
 6. Tack fina <3 Kommer gärna och är med på ett lopp där!

  SvaraRadera