4 augusti 2012

Löpning i Ramundberget

Jag har sagt det tidigare men jag säger det igen - jag fullkomligen älskar att vara på träningsläger!

Idag har vi haft en underbar förmiddag ute på fjället. Efter morgonyoga yin-style och stor och lyxig frukost joggade vi bort till liften som skulle ta oss upp på fjället. Lite mycket mat i magen och stela vader efter gårdagens äventyr gjorde första kilometern tung men efter att vi tagit oss upp på fjället var segheten som bortblåst. Äntligen riktig fjällmiljö! Och givetvis gick mina tankar även till det kommande äventyret - 30 dagar av den här miljön.. måste säga att jag känner mig väldigt nöjd med mitt beslut att vandra Kungsleden. Men än är jag inte där och idag skulle det löpas och inte vandras.

Vi gav oss iväg i samlad trupp och pärlbandet av löpare vindlade genom fjällmiljön. Vi påminde varandra om att njuta och att faktiskt lyfta blicken ibland från den lite svårsprungna terrängen för att hinna se den fantastiska utsikten. Efter 2-3 km lämnade vi leden och sprang obanat upp på själva Ramundberget. En hel del gång blev det emellanåt på grund av de branta backarna som vi skulle ta oss uppför och belönades av fantastiska vyer uppe på toppen.

Efter bestigningen följde några kilometer av lättlöpta fjällhedar med lätt utförslut. Ibland överraskades vi av riktigt blöta marker men efter ett tag var skorna så genomsura och dränkta i lera att det liksom inte spelade någon roll var man satte fötterna. Plaskigt och lerigt à la Tjurruset alltså. Och ju blötare jag blir desto mer börjar jag njuta av att bara springa på och inte tänka på var jag sätter fötterna. Jag är ju redan blöt och skitig - bara att fortsätta så.

Vi fortsatte fram till en raststuga där vi fyllde på med lite energi innan de sista kilometrarna hemåt. Benen började kännas ganska så stumma efter att ha sprungit på så mjukt underlag och jag började se fram emot att komma hem till Fjällgården, få duscha mig ren igen och sätta mig i matsalen för lunch.

Nu har jag tagit ledig eftermiddag och skolkar från backintervallerna för att ha ny energi till imorgon. Tror dock att jag ska ta mig en sväng till hotellets gym och pool för att träna lite överkropp innan trerättersmiddagen väntar. Vi lever i lyx här. Underskön miljö och klockrent hotell med allt vad det innebär får mig att må bättre än bra.

2 kommentarer:

  1. Du är så bra som ger dig iväg och uppfyller dina drömmar! Fasiken, jag ska också! Varför pratar jag bara om det... tar mig inte iväg på ett endaste läger trots att jag vet att jag skulle älska det!

    SvaraRadera