7 juli 2011

Semesterträningstips

Sista dagen på jobbet innan en tre veckors lång semester börjar. Och det vet vi ju allihopa att semester och träning är en alldeles utmärkt kombination. Möjligheterna till bra återhämtning mellan träningspassen ökar betydligt när återhämtningen kan ske i en solstol snarare än i stressen på jobbet. Lägg till en tupplur i hängmattan mitt på dagen och du har perfekta förutsättningar för att få ut maximalt av träningen.

Just lagom till semestern tipsar Crossfit Nordic om träningspass som går att utföra med begränsad utrustning. Tack för den! Det handlar alltså om pass där du använder dig av den egna kroppsvikten men ändå kommer att ge dig en rejäl utmaning. Nu har jag ju visserligen kettlebells på landet som jag kan leka med, men kommer även att hämta inspiration från de här passen. Ett pass om dagen kanske?Erika - när du kommer ut till ön och hälsar på om nå'n vecka så har vi massor att göra.

3 kommentarer:

  1. Hej! DU kanske skulle gilla den här bloggen kom jag på! http://crossfitjenny.blogspot.com/
    Tack för passtips, såg några jag ska testa (ska bara plugga terminologi först - men du kanske kan göra en crossfit-ordlista här, med bilder kanske?)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är så skönt att vara ledig, då hinner man ju med de där mer tidskrävande passen man vill köra och dessutom massa vila och återhämtning på det! Henke Larsson sa i sitt sommarprogram att han trodde sömn och eftermiddagslur var en del i hans framgångsrika karriär :) Charlotte Kalla sa i ett tv-program att hon försöker sova/vila på eftermiddagen. Det ÄR jättebra och återhämtande tror jag... men som sagt, när man jobbar heltid blir det ju kanske 7 h/dygn och det är lite lite. Ha en skön semester! (ps. grymt imponerad av dina chins!)

    SvaraRadera