7 september 2011

Projekt: Starkare ben

Ja nu är det dags - jag ska skaffa mig starka ben! Av någon anledning som jag själv inte riktigt kan lista ut så är jag starkare i överkroppsmoment än när det kommer till klassiska benövningar som tex knäböj. En ganska ovanlig grej har jag förstått. Särskilt om man tar hänsyn till det faktum att jag ju faktiskt är tjej.


 Bildbevis på benen som ska bli starka
 
För att råda bot på den här obalansen så har jag nu bestämt mig för att utöver crossfiten, som kommer att vara min huvudsakliga styrketräning, köra ett styrkepass per vecka där fokus ligger på ben, ben och ännu mer ben. Tycker att det är rätt så trist att träna ben egentligen, men förhoppningsvis blir det roligare när jag börjar känna mig stark(are). Och kanske lägger jag in några chins nå'nstans emellan om tristessen blir för stor.

 
Ser benträningen som min höstutmaning och ska bli spännande att se om det här fokuset kan göra skillnad eller om jag är och förblir svagbent.

Har gjort mig själv två benpass att alternera mellan. Det första testar jag redan idag och innehåller följande övningar.

Benpass 1:
 • Back squats (alltså traditionella knäböj med skivstång)
 • Overhead utfall med kettlebell (kettlebell på rak arm ovanför huvudet och gör utfall)
 • Raka marklyft med skivstång
 • Pistols
 • Draken/Enbensmarklyft med kettlebell

3 kommentarer:

 1. Fjällvandring bidrar nog också till starka ben och fotleder!

  Härliga bilder, jag längtar ut och dit!

  SvaraRadera
 2. Härligt med benpass!

  NU fick jag inspiration av dig, jag snor några övningar, jag tänkte också bli bättre på benstyrka :)!

  Och vilka fantastiska fjällbilder du bjuder på!

  SvaraRadera