Mariannetryffel (ca 40 st)
recept: tasteline.com
30 st Mariannekarameller
250 gram mörk choklad (70 %)1 dl vispgrädde
200 gram vit choklad
1. Krossa Mariannekaramellerna , i en mortel eller med en kavel inslagna i en plastpåse.
2. Värm grädden i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan. Finhacka choklad och rör ner i grädden. Tillsätt Mariannekrosset och rör tills allt är smält. (Jag lät en del av mariannekrosset vara osmält för att skapa lite crunch.)
3. Låt blandningen svalna i en dryg timme i kylen. Forma sedan små bollar av chokladen och lägg in i frysen en kvart.
4. Smält vit choklad i vattenbad. Ta ut tryfflarna ur frysen och doppa dem i chokladen med hjälp av en gaffel. Låt torka och förvara sedan i kylskåp.
Lingontryffel (25-30 st)
recept: tasteline.com
1dl grädde
250 g mörk choklad, 70% kakaohalt
2 msk sirap
20 g smör
0,5 dl lingon
1. Värm grädden tills den nästan kokar.
2. Finhacka chokladen och låt den smälta i den varma grädden.
3. Smaksätt med sirap, smör och lingon.
4. Rör allt till en glansig smet och låt den sedan stelna i kylen.
5. Forma chokladmassan till små kulor och ställ sedan in dem i kylen så de får stelna en stund.
Kul att du också har gjort Mariannetryfflarna. Det kommer att vara årets julgodis. ;)
SvaraRaderaHoppas att du får en fin JUL!
Kramar
Åh vilket bra julgodistips! Gillar att göra nya saker och det här Mariannegodiset låter verkligen som något extra.
SvaraRaderaÅh, vi har 2 saker gemensamt (minst) - löpning och surdeg - så kul att du hittade till min blogg!
SvaraRaderaÅsa & Annika: Mariannegodiset är verkligen att rekommendera - superdupergott!
SvaraRaderaMagdalena: Tror minsann att vi har en tredje grej också - yoga. Älskade yoga.