14 december 2009

Vasaloppsläger - fredag

Väckning vid halv sju för ordentlig hotellfrukost (me like) och vallning. Relativt varmt ute idag så Staffan beordrar klister som valla.

Frenesi i vallaboden

Efter vallning begär vi oss upp till Norra Garberg för ett antal skidtekniksövningar. Och Staffan hade rätt. Här väntade ett fantastiskt vinterlandskap. Bara nån halvtimmes färd från ett Mora utan minsta gnutta snö.

Vår grupp körde åtminstone en timme utan stavar för att träna diagonaltekniken och för att lyckas få till tyngdöverföringen på rätt sätt innan vi får ta på oss stavarna igen. Fortsatte sedan i ytterligare nån timme med stakträning och test av stakning med frånskjut. Trots det tjatiga i att åka på en ca 300 m lång sträcka fram och tillbaka precis hur många varv som helst så är det riktigt kul! Tony (vår andra ledare vid sidan av Staffan) åker bredvid och peppar och kommer med goda råd. Vi kommer upp i 1,6 mil totalt vlket känns smått overkligt med tanke på den korta sträcka vi hållit oss på.

instruktioner i spåret - här utan stavar


nöjd efter första passet

Efter lunch och inhandling av mer valla/klister beger vi oss till Mora skidstadion för att fortsätta teknikträningen. Ungefär som på förmiddagen men nu i mörker och med tillägget att träna diagonalåkning i brant backe. Inte helt enkelt.. men spännande.


Efter fyra timmars skidåkning passade jag på att unna mig en riktigt skön massage innan det blev sängdags. Mycket nöjd med dagen och somnade totalt utmattad och härligt mör i kroppen.

1 kommentar: