23 december 2009

Julkänsla och skidåkning


Äntligen hemma på riktigt!

Vaknade upp i mitt gamla flickrum och kände äntligen lite julkänsla! Alldeles vitt utanför så det blev såklart ett skidpass på förmiddagen. Tog med brorsan och mamma ut till Vreta Klosters Golfklubb där spåren kanske inte var perfekta men otroligt vackert var det hur som helst.Åkte i eget tempo och försökte tänka på tekniken. Funkade bra ibland, mindre bra ibland. Ett par aha-upplevelser fick jag iaf under passets gång:

1. Tryck igenom bättre med stavarna även i diagonalåkningen och vila och glid i slutskedet genom att stanna kvar med handen längst bak. Skön känsla!

2. Använd överkroppen mer i diagonalåkningen. Svårt att förklara hur, men åkte nog lite mer framåtlutad och "gungade" mer upp och ner. Mindre stel och rak rygg alltså. Den här tekniken gjorde dock att jag blev trött i ryggen men det kändes iaf som att trycket blev bättre. Vetefasen vad en teknikexpert skulle sagt dock.

Passet i siffror:
Effektiv tid: 1h 45min
Snittpuls: 84% (hur fasen ska jag få ner pulsen??)
Maxpuls: 92%

2 kommentarer:

  1. Vilken skön bild på dig! Lite retrokänsla :) Ha en skön jul med mycket skidor!

    SvaraRadera
  2. Åh! Snälla ta bort kommentarskoden, så många gåner jag har skrivit och klickat iväg för att sedan missat skriv ain koden :).

    Du verkar ha en fin tur. Det där med tekniken går verkligen upp å ner. Svårt att hitta rätt känsla. Och pulsen ligger lika högt för mig men min coach lugnade mig med att vissa går lätt upp i puls oavsett träning. På långpass kommer det dock bli annorlunda. Ha sköna dagar och skditurer! God jul vännen.

    SvaraRadera